Hakkari'de polisin kimlik kontrolelri prodetso edildi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari il Örgütü, Gezi parkındaki protestolara destek amaçlı yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Haziran 2013 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakkari'de polisin kimlik kontrolelri prodetso edildi

Barış Ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari il Örgütü, Gezi parkındaki protestolara destek amaçlı yürüyüş ve basın açıklaması yaptı. BDP'li grup daha sonra kimlik kontrollerinin yapıldığı kent merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Depin Polis Kontrol noktasına giderek burada yolu trafiğe kapattı. Çukurca yönüne giden askeri konvoya da yol vermeyen BDP'lilerin bu eylemlerini yaklaşık 40 dakika sürdü.

BDP Hakkari il örgütü, bugün Gezi Parkı'ndaki perotestolara destek vermek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması yaptı. Aralarında BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP PM üyesi M. Sıddık Akış, BDP Hakkari il Başkanı Rahmi Kurt'un da aralarında bulunduğu 200 kişilik grup, BDP il binası önünde bir araya gelip yürüyüşe geçti. Ellerindeki pankartlarla yürüyen BDP'iller daha sonra basın açıklamasının yapılacağı Belediye binası önüne geldi. BDP Merkez ilçe Başkanı Yavuz Aksaç, burada yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

"Demokrasiye susamış Türkiye halkları, sömürü, talan ve yıkım uygulamalarına karşı günlerdir ayaktadır.Taksim'de Gezi parkının yıkılıp yerine AVM ve Toplu Kışlası yapım projesine tepki olarak başlayan demokratikleşme ve özgürleşme yolundaki halk direnişinin başlangıç noktası doğayı koruma amaçlı olsa da, eylemin büyüyüp süreklileşerek, yaygınlaşması, devletçi-iktidarcı, otoriter -baskıcı uygulamalara karşı halkların demokratik refleksini ifade etmektir. Başta Kürt Halk önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın, demokratik çevrelerin yıllardır belirttiği, demokratik modernite sistemi yerinden yönetimle yerellerin güçlendirilmesi projesinin aslında ne kadar elzem olduğu ve bir an hayata geçirilmesi gerektiğini gezi parkı direnişinde bir kez daha görmekteyiz. İstanbul ile ilgili her türlü düzenleme yerine İstanbul'da yaşayan insanların kararıyla olmalıdır."

POLİS NOKTASINDA ASKERİ KONVOYUN ÖNÜNÜ KESTİLER

Yapılan basın açılamasının ardından BDP'li grup, 30 araçla kimlik kontrolleriyle gündeme gelen Depin Polis Kontrol noktasına giderek burada araçlarına kimlik fotokopilerini ve barış ile ilgili pankartlar asıp yolu trafiğe kapattı. Polislerin araçları durdurup sık sık kimlik kontrolleri yaptığı alanı tamamen trafiğe kapatan BDP'liler, Van yönünden Çukurca yönüne gitmek isteyen 20 araçlık askeri konvoyun da önünü araçlarla keserek bir süre yol vermedi. BDP'lilerin yanına gelen polis yetkilileri, BDP'lilerin yapmış olduğu bu eyleme saygı duyduklarını, ancak yolu tamamıyla kapatılmasının yanlış olduğunu söylemesi üzerine BDP Hakkari il Başkanı Rahmi Kurt, "Burası bir polis noktasından ziyade bir işkence noktası haline gelmiş, halkın bu konudaki rahatsızlığını duyurmak amaçlı böyle bir eylem yaptık. Eğer bu kimlik kontrolleri bundan sonra devam ederse halk kitlesiyle birlikte gerekirse bu yolda oturma eylemi de yapacağız. Buradan Sayın Valimize ve Emniyet yetkililerine sesleniyoruz" dedi.

Görevli Polis Amiri ise, kontrol noktasına gelen polis memurlarının sık sık değişmesi nedeniyle bu tür aksaklıkların yaşandığını, bundan sonra tüm polis memurlarıyla toplantı yapıp halka karşı daha duyarlı olmasını ve kimlik kontrollerinin de uygun bir şekilde yapılmasını sağlayacaklarını söyledi. Bunun üzerine BDP'liler 40 dakika boyunca kapattığı yolu yeniden trafiğe açtı.

YÜKSEKOVA'DA KARAKOLLAR PROTESTO EDİLDİ

Yüksekova'da da karakol yapımları ile kontrol noktalarındaki aramalar protesto edildi. BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, AK Parti'nin Kürtleri bir kez daha kandırmaya çalışmasının sonuçlarının ağır olacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Kürtler 'barış' dedi, onlar karakol yaptılar, Kürtler 'özgürlük' dedi onlar asker ve polis noktalarını arttırdı. Karakollardan çıkamayan polis ve asker ne oldu da karakollarından çıktı. Eğer 'Gerilla geri çekildi, biz ne istersek yaparız' diyorlarsa, kendilerini kandırırlar. Kürt halkı çocuk, büyük hep birlikte bu yaklaşımlara karşı direnecek ve kabul etmeyecektir. Eğer bugüne kadar herhangi bir olay yaşanmamışsa gerillanın fedakar tutumundadır. Çünkü Sayın Öcalan'ın aldığı kararı tüm etkinliğiyle uyguluyor. Bugüne kadar gerilla halkını savunurken, bugünse halkımız evlatlarını koruyacak ve savunacaktır. Karakolların yapılması, süreci sabote etmektir. Artık hile yapmaktan vazgeçsinler. Kürt halkı beyninde ve kalbinde sınırları kaldırmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber