İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Hukuk müşaviri ve avukat alımları başlıyor

Kurumsal yönetmeliklerde düzenleme yapılmaya başlandı. Kurumların kısa bir süre içinde hukuk müşaviri ve avukat alımına çıkması bekleniyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Haziran 2013 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hukuk müşaviri ve avukat alımları başlıyor

KPSS Yönetmeliğinde 2012 yılında bir düzenleme yapıldı. Düzenleme şu şekildeydi:

"Kamu kurum ve kuruluşları, özel mevzuatlarında sınav, başvuru, komisyon teşkili ve sınava ilişkin diğer hususlarda düzenleme yapmak kaydıyla, hazine avukatı ve hukuk müşaviri kadroları ile avukat kadro ve pozisyonlarına, KPSS (B) grubu puan sırası dikkate alınarak, açıktan atama yapılacak kadro veya pozisyon sayısının beş katına kadar belirlenecek adaylar için yapacakları yazılı ve/veya sözlü sınavlardaki başarı sırasına göre atama yapabilirler."

BU DÜZENLEME NERELERİ İÇERİYOR

1- Hukuk müşaviri ve avukat kadroları ÖSYM'^nin yaptığı merkezi alımlar dışına çıkarılmıştır.

2- Bir kurumun hukuk müşaviri veya avukat alabilmesi için, kurumsal yönetmeliğinin olması gerekmektedir. Bu yönetmelikte, sınav, başvuru, komisyon teşkili ve sınava ilişkin diğer hususlar yer almalıdır.

3- Alımlarda öncelikle KPSS B Grubu puanı kullanılacak. Alınacak kadro sayısının beş katı aday yazılı ve/veya sözlü sınava alınacak.

KURUMLAR YÖNETMELİKLERİNDE DÜZENLEME YAPMAYA BAŞLADI

Yukarıda da belirtildiği üzere, bir kurumun hukuk müşaviri veya avukat alabilmesi için buna dair yönetmeliği olması gerekmektedir. Konuya dair Yönetmelikler Resmi Gazetede yayımlanmaya başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Yönetmeliği 7 Haziranda, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığının Yönetmeliği ise 11 Haziranda Resmi Gazetede yayımlandı.

YÖNETMELİKLERDE HANGİ ŞARTLAR YER ALDI

1- Yönetmeliklerde herhangi bir yaş şartı yer almıyor.

2- Hukuk fakültesi mezunu olma şartı aranıyor.

3- Avukat kadrosu için başvuru tarihinin son günü itibariyle avukatlık ruhsatnamesine sahip olma şartı aranıyor.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Yönetmeliklerde yapılan düzenleme sonrasında kurumlar hukuk müşaviri ve avukat alımı için ilan verecek. 2012 KPSS'ye girmiş adaylar başvuru yapacak. Açılan kadro sayısının beş kaş katı kadar en yüksek puanlı aday yazılı ve/veya sözlü sınava alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber