Vali Mutlu, o eylemcinin kimliğini açıkladı

Vali Mutlu o iddialara Twitter'den anında cevap verdi, o eylemcinin kimliğini açıkladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Haziran 2013 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali Mutlu, o eylemcinin kimliğini açıkladı

Polise Molotof kokteyli ve havai fişek atan saldırganlar bazı internet siteleri tarafından polis olduğu ima edilmişti.

*Bakan Güler'den 'Sivil polis' açıklaması

Vali Mutlu o iddialara twitter'den anında cevap verdi, o eylemcinin kimliğini açıkladı.

İşte Vali Mutlu'nun o açıklaması;

"Taksim'de telsizli ve muhtemelen silahlı görüntüsü sosyal medyada paylaşılıp, polis olduğu iddia olunan kişi yakalandı.O SDP'li bir eylemci.

Kişinin adı Ulaş Bayraktaroğlu.Daha önce Devrimci Karargah operasyonunda 6 ay cezaevinde kalmış birisi.Polis diyenlere duyuruyorum, bilginize."

Eylemcilerin üzerinden silah ve palalar çıktı

İstanbul Valisi Mutlu, Taksim meydanında güvenlik güçlerine saldıran eylemcilerin sığındıkları SDP il binasına düzenlenen operasyonda silah ve kesici aletler ele geçirildiğini açıkladı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, polisin Taksim'deki afiş ve flamaları toplamak için girdiği meydanda güvenlik güçlerine molotof kokteyli ve taşlarla saldıran eylemcilerin sığındıkları SDP İl Binası'na operasyon düzenlendiğini açıkladı.

Vali Mutlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Taksim'de güvenlik güçlerine saldıranların sığındığı SDP İl Binası'na düzenlenen operasyonda 70 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Operasyonda silah ile pala gibi kesici aletlerin de ele geçirildiğini bildiren Vali Mutlu, sosyal medyada polise molotof kokteyli atarken fotoğraflanan ve polis olduğu iddiaları ortaya atılan kişiye ilişkin de bilgi verdi.

Belinde silah benzeri bir cisimle fotoğraflanan kişinin adının Ulaş Bayraktaroğlu olduğunu kaydeden Mutlu, SDP'li Bayraktaroğlu'nun daha önce Devrimci Karargah operasyonunda tutuklanarak 6 ay cezaevinde kaldığını açıkladı.


İŞTE O EYLEMCİNİN GÖRÜNTÜLERİ

Twitter'da yapılan yorumlarda molotofçuların polis müdahalesi ile aynı anda ortaya çıktığı ve organize bir şekilde polise saldırıda bulunduğu yazıldı.

Gezi Parkı eylemcilerinin de tepki gösterdiği molotoflu saldırganların kim olduğu merak konusu oldu.

Ajansların geçtiği bir fotoğrafta polise molotof kokteyli ve havai fişek atan bir eylemcinin belindeki şişkinliğin merak konusu oldu.

Polise havai fişek düzeneği ile saldıran kişinin belindeki kabarıklık dikkat çekti. Sosyal medyada beldeki cismin silah olduğu iddia edildi.

Havai fişek atan aynı kişinin daha sonra polise molotof kokteyli ile de saldırdığı görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber