Adana'da doktorun darp edildiği iddiası

Adana Devlet Hastanesi'nde görevli doktoru darbettikleri öne sürülen 5 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2013 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adana'da doktorun darp edildiği iddiası

Adana Devlet Hastanesi'nde görevli doktoru darbettikleri öne sürülen 5 kişi gözaltına alındı.

Merkez Yüreğir ilçesindeki hastanenin acil servisine getirilen trafik kazası yaralasının yakınları tarafından darbedildiği öne sürülen Dr. Tekin Müjde'nin şikayeti üzerine 5 kişi gözaltına alındı.

Dr. Müjde, Osmaniye Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten ile oda binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, trafik kazası sonucu getirilen yaralıya ilk müdahaleyi başka doktorun yaptığını söyledi.

Darp sırasında yırtılan doktor önlüğünü de gösteren Müjde, "Hastanın başka hastaneye sevk edilmesi gerekliliği ortaya çıktı ancak ambulans görevdeydi. Bu yüzden hasta beklemek zorunda kaldı. 112 Acil Servisten de ambulans istedik ama 45 dakika geçmesine rağmen gelmedi. Bunun üzerine hasta yakınları beni sorumlu tutarak darbetti" dedi.

Oda Başkanı Ökten de saldırıyı kınadığını belirterek, "Uygulanan sağlık politikalarından vatandaşın memnuniyet oranının sürekli arttığı söylense de sağlık çalışanlarına, özellikle hekimlere yönelik şikayet ve şiddetin artması açıklanamamaktadır. Aslında biz bu şikayet ve şiddetin artış nedenlerini biliyoruz. Şiddetin ana nedeni, AKP iktidarının uyguladığı siyasal ve ekonomik politikaların sonucudur" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber