Hazine avukatı, hava muhalefetinden dolayı duruşmaya katılamamış

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2006 20:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurul Salonu'nun inşaatındaki usulsüzlük iddialarıyla ilgili davanın düşmesinin ardından, Hazine temsilcisi tarafından ''dava yenileme'' dilekçesi verildiği bildirildi.

TBMM Hukuk Müşavirliği, Genel Kurul Salonu'nun inşaatındaki usulsüzlük iddialarıyla ilgili olarak, eski TBMM Başkanı Mustafa Kalemli, 5 eski meclis yöneticisi, Emlak Konut A.Ş. ve Ural Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi aleyhine açılan 2 trilyon 773 milyar liralık alacak davasının, hazine avukatının duruşmaya katılmaması nedeniyle işlemden kaldırılmasının ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, hava muhalefeti nedeniyle Hazine avukatının duruşmaya geciktiği, karşı taraf vekillerinin beklememesi nedeniyle usul hükümleri gereğince dosyanın işlemden kaldırıldığı bildirilerek, şöyle denildi:

"Bugün öğleden sonra Hazine temsilcisi avukat Müge Küçükyavuz tarafından dava yenileme dilekçesi verildi. Konu, Hukuk Muhakemeleri Usulü Kanunu'nun (HMUK) 409. maddesi gereği yapılan bir usul işlemi olup, herhangi bir hak kaybına ya da olumsuzluğa yol açması söz konusu değil."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber