TSE üniversite işbirliği

Türkiye gerçekten 2023 vizyonu çerçevesinde küresel bir güç olmak, dünyanın 10 büyük ülkesinin arasına girmek istiyorsa, standardizasyon alanında kuralların belirlenmesine müdahil olmamız gerekiyor. Aksi takdirde Türkiye sürekli başkasının koyduğu kurallara göre üretim yapmak zorunda kalır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2013 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TSE üniversite işbirliği

Türkiye Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, "Türkiye gerçekten 2023 vizyonu çerçevesinde küresel bir güç olmak, Dünyanın 10 büyük ülkesinin arasına girmek istiyorsa, standardizasyon alanında kuralların belirlenmesine müdahil olmamız gerekiyor. Aksi takdirde Türkiye sürekli başkasının koyduğu kurallara göre üretim yapmak zorunda kalır" dedi.

TSE Başkanı Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Selçuk, Niğde, Aksaray, Karamanoğlu Mehmetbey, Konya Ticaret Odası Karatay, Mevlana ve Necmettin Erbakan üniversitelerinin rektörleriyle örnek olacak, güzel bir işbirliğine imza attıklarını söyledi.

İmzalanan protokolle üniversiteler ve TSE arasında başta eğitim olmak üzere çeşitli konularda işbirliği yapılacağını dile getiren Şentürk, "Ancak bundan çok daha önemlisi Türkiye'de standardizasyon bilincinin artırılması test ve belgelendirme konusunda toplumsal duyarlılığın artırılması ile ilgili üniversitelerimizle ortak projeler yapacağız. Bunlar Türkiye'nin küresel güç olma iddiasının arkasında durabilmesi için yapmak zorunda olduğu faaliyetler. Ne yazık ki bugüne kadar üniversiteler ile enstitümüz arasında iyi niyet protokolleri olarak kalmış ama biz artık aktif planlara dönük işbirliğine de imza atmış olduk" diye konuştu.

Türkiye'de sanayicilere ve akademik camiaya çağrıda bulunan Şentürk, şöyle konuştu:

"Türkiye gerçekten 2023 vizyonu çerçevesinde küresel bir güç olmak, dünyanın 10 büyük ülkesi arasına girmek istiyorsa bizim standardizasyon alanında kuralların belirlenmesine müdahil olmamız gerekiyor. Aksi takdirde Türkiye, sürekli başkasının koyduğu kurallara göre üretim yapmak zorunda kalır. Bu durumda hiçbir zaman küresel güç olamayız. İnşallah enstitümüz ile üniversitelerimizin işbirliği bu konuda sanayicimizin de uyanmasına işe sahip çıkmasına vesile olacaktır diye ümit ediyorum. TSE olarak her türlü rehberlik hizmetini sunacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber