CHP: 100 bin personel alımı seçim yatırımı

Haber Giriş : 25 Ocak 2006 07:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in 2006'da memur ve işçi statüsünde 100 bin yeni personel alınacağı açıklamasını CHP'liler seçim yatırımı olarak değerlendirirken, Şahin iddialara sert yanıt verdi

CHP, bu yıl kamuya 100 bin personel alınacak olmasını seçim yatırımı olarak değerlendirdi. CHP milletvekilleri, kamunun nitelikli eleman ihtiyacı dikkate alınmadan 'kitlesel bir istihdama' gidildiğini, yerleştirme yöntemiyle ilgili kuşkuları bulunduğunu da belirtti.

Şahin: Seçim yatırımı değil

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 100 bin memur istihdam edilmesine ilişkin kararın 'seçim yatırımı' olduğu iddialarına sert yanıt vererek, "Bugüne kadar torpil olmadı, bundan sonra da olmayacak" dedi. Şahin, kamuda boşalan kadrolara bakanlıktan veya başka bir kurumdan doğrudan izin almaksızın atama yapılacağını söyledi.
Kurumların doğrudan 48 bin atama yapacağını belirten Şahin, "Bütçe Kanunu'nda bu yönde değişiklikler öngörüldü. Kurumlar KPSS sınavını kazananlar arasından, bakanlığa sormadan doğrudan atama yapacak. Bütçe Kanunu'nda bu yıl 21 bin açıktan atama izni de belirlemiştik. Böylece 69 bin kişi istihdam edilecek" dedi. Şahin, 100 bin rakamına, KİT'lerin ve belediyelerin yapacakları personel alımları ile özelleştirme nedeniyle açıkta kalacak çalışanlardan yapılacak istihdamla ulaşılacağını kaydetti. 100 bin kadronun kurumlara göre dağılımını belirlemediklerini belirten Şahin, "100 bin kadronun 26 binini MEB'in ataması oluşturacak" dedi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber