Haberimiz üzerine 9. sınıf ders çizelgelerinde değişiklik

MEB, memurlar.net'te yer alan haber üzerine acil olarak ders çizelgelerinde değişikliğe gitti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Haziran 2013 18:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Haberimiz üzerine 9. sınıf ders çizelgelerinde değişiklik

Dün, Biyoloji dersi normlarının eksik belirlendiğini yazmıştık. MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı haberin gereğini yerine getirdi ve ders çizelgelerinde değişikliğe gitti. Başkanlık çizelgelerde sadece biyoloji dersi için değil matematik dersi için de değişiklik yaptı

İŞTE TALİM VE TERBİYE KURULUNUN BUGÜN YAPTIĞI AÇIKLAMA

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlarının 9. Sınıflarına Ait Haftalık Ders Çizelgeleri ve İmam Hatip Ortaokulu Haftalık Ders Çizelgesi ile ilgili Kurul Kararları

İmam Hatip Ortaokulu Haftalık Ders Çizelgesi, 07/06/2013 tarih ve 51 sayılı Kurul Kararıyla; Ortaöğretim Kurumlarının 9. Sınıflarına Ait Haftalık Ders Çizelgeleri, 07/06/2013 tarih ve 52 sayılı Kurul Kararı ile yeniden düzenlenmiştir.


* Memurlar.net'te 11 Haziran'da yer alan haber: Yüzlerce Biyoloji öğretmeni norm fazlası oldu


Söz konusu çizelgelere dayalı olarak :

  1. Talim ve Terbiye Kurulunun 01/02/2013 tarih ve 9 sayılı kararı ile ortaöğretim matematik dersinin öğretim programı güncellenmiştir. Bu güncelleme ile birlikte matematik ve geometri dersi birleştirilmiş, ortaöğretim 9. sınıf matematik dersinin toplam ders saati sayısında herhangi bir değişiklik olmadığından, matematik dersinin normu için yeni bir çalışma gerekmemektedir.
  2. Talim ve Terbiye Kurulunun 01/02/2013 tarih ve 12 sayılı kararı ile ortaöğretim biyoloji dersinin öğretim programı güncellenmiş ve 9. sınıf biyoloji dersinin haftalık ders saati sayısı 2'den 3'e çıkarılmıştır. Dokuzuncu sınıf biyoloji dersinin haftalık ders saatinde bir azalma olmadığı dikkate alındığında, biyoloji öğretmenlerinin norm fazlasına düşmesi gibi bir durum söz konusu olmayacaktır.
  3. Ortaöğretim 9. sınıf biyoloji dersi ile imam hatip ortaokulundaki bazı derslere ait normların düzenlenmesi konusunda Bakanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü gerekli çalışmaları, 2013-2014 eğitim öğretim yılı için herhangi bir aksaklığa meydan vermeyecek şekilde yürütmektedir.

İmam Hatip Ortaokulu Haftalık Ders Çizelgesi ve Kurul Kararı - İndirmek İçin Tıklayınız...

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlarının 9. Sınıflarına Ait Haftalık Ders Çizelgeleri - İndirmek İçin Tıklayınız..

Talim ve Terbiye Kurulu açıklamalarında her ne kadar;

"1-Talim ve Terbiye Kurulunun 01/02/2013 tarih ve 12 sayılı kararı ile ortaöğretim biyoloji dersinin öğretim programı güncellenmiş ve 9. sınıf biyoloji dersinin haftalık ders saati sayısı 2'den 3'e çıkarılmıştır. Dokuzuncu sınıf biyoloji dersinin haftalık ders saatinde bir azalma olmadığı dikkate alındığında, biyoloji öğretmenlerinin norm fazlasına düşmesi gibi bir durum söz konusu olmayacaktır." desede;

Norm kadro güncelleme işlemlerinde Haftalık Ders Çizelgeleri baz alınmaktadır.

Dünkü haberimizde ve Talim ve Terbiye Kurulunun açıklamasında da görülecegi üzere Liselerde haftalık ders çizelgesi olarak 2010/76 karar numaralı çizelgeler kullanılmaktadır.

2010/76 Orta Öğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgeleri ve Açıklamaları için tıklayınız.

2012 de yapılan değişikliklere rağmen çizelge yürürlüktedir ve bu çizelgede Talim ve Terbiye Kurulunun bugünkü "1. Matematik ve geometri derslerinin birleştirilerek Matematik dersi adıyla haftada 6 ve biyoloji dersinin haftada 3 ders saati olmak üzere 2013-2014 Öğretim Yılında uygulanması kararlaştırıldı." kararıyla haftalık ders çizelgelerinde de Biyoloji dersi 3 saate çıkarılmış ve sorun çözümlenmiştir.

Bugünden itibaren hatalı belirlenen Biyoloji normlarının acilen güncellenmesi gerekmektedir.

Çünkü 3 saat üzerinden belirlenmesi gereken Biyoloji normları 2 saat üzerinden belirlenmiştir. Bu durum Biyoloji öğretmen ihtiyacını eksik gösterecek il içi, il dışı ve özür durumundan yer değiştirmek isteyen Biyoloji öğretmenlerine boş kontenjan açılmamasına ve norm kadro fazlası olan Biyoloji öğretmenlerinin normla ilişkilendirilmemesine neden olacaktır.

Güncellenmenin yapılacagına dair işaret Talim ve Terbiye Kurulunun bugünkü açıklamasında "Ortaöğretim 9. sınıf biyoloji dersi ile imam hatip ortaokulundaki bazı derslere ait normların düzenlenmesi konusunda Bakanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü gerekli çalışmaları, 2013-2014 eğitim öğretim yılı için herhangi bir aksaklığa meydan vermeyecek şekilde yürütmektedir." şeklinde yer almaktadır.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber