Elektronik yayıncılık alanında yüksek lisans programı açılıyor

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, elektronik yayıncılık alanında "Çağdaş Yayıncılık ve Yayıncılık Yönetimi" yüksek lisans programı açtı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2013 19:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, elektronik yayıncılık alanında Çağdaş Yayıncılık ve Yayıncılık Yönetimi yüksek lisans programı açtı.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Türkiye'de elektronik yayıncılık alanında ilk olan Çağdaş Yayıncılık ve Yayıncılık Yönetimi programı açarak, bu alanda yüksek lisans eğitimi verecek.

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Anabilim Dalı bünyesinde açılan programa 20 tezli, 20 de tezsiz olmak üzere toplam 40 öğrenci alacak.

Çağdaş Yayıncılık ve Yayıncılık Yönetimi tezli yüksek lisans programında tasarım ve yayıncılık, editörlük teorileri, elektronik yayıncılık uygulamaları, Türkiye'de yayıncılık sektörünün yapısı ve aktörleri, yaratıcı yazarlık atölyesi, yayıncılıkta yeni eğilimler, yayın pazarlamasında yeni yaklaşımlar, telif hakları yönetimi ve dergi yayıncılığı dersleri bulunuyor.

Tezsiz yüksek lisans programında ise yaratıcı yazarlık atölyesi, elektronik yayıncılığa giriş, editörlük teorileri, görsel kimlik ve tipografi, dergi yayıncılığı, yayıncılıkta yeni eğilimler, elektronik telif hakları yönetimi, sektörel yayıncılık, yayınevi işletmeciliği ve elektronik yayıncılık uygulamaları dersleri yer alıyor.

Ayrıca, Türkiye'deki iletişim fakülteleri arasında ilk elektronik dergi olma özelliği taşıyan E-Papirüs dergisi, Marmara Medya Merkezi'nde çalışan öğrenciler tarafından hazırlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber