Sevgilisinin eşini darp etti kalp krizinden ölünce 10 yıl ceza aldı

Adana'da sevgilisinin eşini darp edip öldürmekle yargılanan bir kişi, adli tıp raporunda şahsın darp sonucu değil de kalp krizi sonucu öldüğüne karar verince 10 yıl hapis cezası aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2013 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sevgilisinin eşini darp etti kalp krizinden ölünce 10 yıl ceza aldı

Edinilen bilgiye göre olay merkez Seyhan ilçesi Hadırlı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, A.A. (43), evli ve 2 çocuk annesi olan G.T. (49) ile kaçık İstanbul'a gitti. Ancak G.T. bir süre sonra eşi D.T.'nin (61) ve çocuklarının yanına yeniden döndü. Ancak G.T. ile A.A. ile yine görüşmeye devam etti. 2007 yılında Ramazan ayında A.A., gece G.T.'nin evine geldi. Ramazan ayı olması nedeniyle bir süre A.A. ile bahçede konuşan G.T., namaz kılmak için abdest alan D.T.'yi yanına çağırdı. Bu sırada kapının arkasına saklanan A.A., D.T.'nin kafasına iki sopa ile vurdu. D.T. aldığı darbe sonucu bayıldı. Olaydan uyuyan çocukların haberi olmazken, ağzından ve burnundan kan gelen D.T.'yi için eşi sağlık görevlilerine haber vermedi. A.A. ise olay yerinden kaçarak ayrıldı. D.T.'nin eşi kan olan yerleri yıkayarak kendi üzerini de değiştirdi. Saba kadar eşinin başında beklerken D.T. hayatını kaybetti. Sabahleyen çocuklar kaltığında babalarını yerde yatarken buldu. Hemen sağlık ekiplerine ve jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri şahsın öldüğünü belirledi. Jandarma ise olayla ilgili araştırma başlattı. Yapılan araştırmalarda şahsın eşinin A.A. isimli bir kişiyle ilişkisi olduğu belirlenerek eşiyle birlikte A.A. gözaltına alındı. Bir süre sonra şahıslar tutuksuz olarak Adana Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı. A.A. mahkemede G.T. ile arasında bir ilişki olmadığını şahsı da öldürmediğini ileri sürdü. G.T. ise mahkemede kocasının sahura kalktığı sırada ayağının takılması sonucu düştüğünü ve ağzından burnundan kan geldiğini, bahçede bekçilik yaptıkları için yola çıkıp hastaneye götürmek için araç çevirmek istediğini ancak bir türlü araç gelmediğini eşinin daha sonra öldüğünü söyleyip, A.A. ile ilişkisinin olmadığını söyledi. Ancak D.T.'nin akrabaları A.A.'nın G.T. ile ilişkisi olduğunu olaydan bir süre öncede beraber İstanbul'a kaçtıklarını D.T.'yi planlayarak ikisinin öldürdüğünü ileri sürdü. Yerel mahkeme bunun üzerine Adana Adli Tıp Kurumu'ndan otopsi raporu istedi. Bir süre sonra mahkemeye gelen otopsi raporunda D.T.'nin kafasında ve vücudunun değişik yerlerinde iki sopa darpı olduğu ancak ölüm nedeninin aldığı darbelerden olmadığı, kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği raporunu verdi. Bunun üzerine mahkeme tutuksuz yargılanan A.A.'ya "ölüme sebebiyet verecek şekilde yaralama" suçundan 10 yıl hapis cezası verdi. A.A. cezayı Yargıtay'a götürerek temyiz etmek istedi. Ancak Yargıtay yerel mahkemenin kararını onadı. Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı İnfaz Büro Amirliği ekipleri A.A.'yı yakalamak için çalışma başlattı. Polis

A.A.'nın Hadırlı Mahallesi'nde olduğu ihbarını alarak şafak vakti operasyon düzenledi. Yakalanan şahıs emniyete getirilip işlemleri yapıldıktan sonra cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber