Eylemde alkol gerginliği

Antalya'da Taksim Gezi Parkı protestolarına destek eylemlerinin sürdüğü Çapul Kent'te sabaha karşı kavga çıktı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Haziran 2013 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eylemde alkol gerginliği

Antalya'da Taksim Gezi Parkı protestolarına destek eylemlerinin sürdüğü Çapul Kent'te sabaha karşı kavga çıktı. Aşırı alkollü olduğu iddia edilen bir kişinin sabaha karşı herkesi uyandırarak İstiklal Marşı okumaya çağırması üzere çıkan gerginliğin ardından özellikle sol guruplar yeniden bir değerlendirme yapmak üzere alandan çadırlarını kaldırdı.

Eylemcilerin Cumhuriyet Meydanı'nın yan tarafında, ağaçlık alanda kurdukları ve 'Çapul Kent' adını verdikleri çadır alanına, dışarıdan geldiği ve aşırı alkollü olduğu belirtilen bir kişi, sabaha karşı saat 04.00'te herkesi uyandırarak İstiklal Marşı okumaya çağırdı. O saatte uyanık olan bir grubun destek verdiği çağrıya, başka bir grup tepki gösterince, kısa süreli kavga yaşandı. Yaşanan olay üzerine, özellikle Kürt gruplara, sol siyasi partilere ve üniversite öğrencilerine ait 15 kadar çadır sahipleri tarafından kaldırıldı. Çadırlarını eylem alanından kaldıran gruplar yapacakları değerlendirmenin ardından Taksim Gezi Parkı direnişine destek eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

Cumhuriyet Meydanı'nda 'Çapul Kent' dışında kurulan çadırlarda eylemlerine devam edenler ise gece saatlerinde yaşanan olayı provokasyon olarak değerlendirdi. Sabaha karşı eylemcileri İstiklal Marşı okumaya çağıran kişinin kendisini jiletlediğini de iddia eden eylemciler, Cumhuriyet Meydanı'nın güvensiz bir yer gibi gösterilmek istendiğini ve olası polis müdahalesine gerekçe yaratılmaya çalışıldığını savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber