Yüzlerce ölü balığın üzerini hafriyatla örttüler

Tunceli ile Elazığ sınırında yer alan baraj ve hidroelektrik santralinin su tutmaya başlamasıyla suyu kesilen Peri Çayı'ndaki telef olan yüzlerce balığı gizlemek amacıyla üzeri hafriyatla örtüldü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2013 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yüzlerce ölü balığın üzerini hafriyatla örttüler

Tunceli ile Elazığ sınırında yapımı tamamlanan Tatar Barajı ve HES'te kapakların kapatılması ve can suyunun kesilmesi sonucu kuruyan çay yatağındaki yüzlerce balık öldü. Dün sabah saatlerinde baraj kapaklarının kapatılmasıyla çay yatağında oluşan küçük su birikintilerinde kalan balıklar, suyun kurumasıyla telef oldu. Balıkların bir bölümü baraj çalışanları ve köylüler tarafından toplandı. Durumun medyaya yansıması üzerine, baraj görevlileri bir gün sonra iş makineleriyle ölü balıkların üzerini hafriyatla örttüler.

Taner Kaya isimli köylü, gazeteciler olay yerinden ayrıldıktan sonra iş makineleriyle alanın üzerinin firma yetkileri tarafından kapatıldığını söyledi.

Balık ölümlerine tepki gösteren Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma Girimi adına Barış Yıldırım baraj sahasında bir basın açıklaması yaparak olayı kınadı.

Olayın basın mensuplarınca tespit edilmesinin ardından ilgili şirketin balık ölülerini hafriyat dökerek gizlediklerini söyleyen Yıldırım, "Dün itibariyle bu durumun belgelenmesinden sonra burada iş makineleri özellikle balık ölülerinin bulunduğu alanı inşaat hafriyatı dökmek suretiyle bu soykırımı örtme telaşı içindedirler. Sezon balıklar açısında avlanma yasağının olduğu, yumurtlama sürecinin olduğu bir sezon olmasına rağmen maalesef tam bir ekolojik soykırım yapılmıştır" diye konuştu. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber