Hafta sonu havalar nasıl olacak? - Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Haziran 2013 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hafta sonu havalar nasıl olacak? - Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Bursa, Tekirdağ, Balıkesir'in kuzey, Çanakkale'nin doğu ilçeleri ile Çatalca ve Silivri çevrelerinde, öğle saatlerinde Marmara'nın güney ve batısı, Kütahya, Bolu, Düzce, Karabük ve Çankırı ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç bölgelerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve batı, kuzey kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Bursa, Tekirdağ, Balıkesir'in kuzey, Çanakkale'nin doğu ilçeleri ile Çatalca ve Silivri çevrelerinde, öğle saatlerinde Marmara'nın güney ve batısı, Kütahya, Bolu, Düzce, Karabük ve Çankırı ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, yıldırım, dolu, ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber