MEB Müsteşarı yeni değişiklikleri anlattı

Genelde üst düzey yöneticiler, siyasi iltimasa kapı aralar ve günü kurtarmaya çalışır. Ama MEB Müsteşarı Yusuf Tekin MEB'e hızlı bir giriş yaptı. Farklılığını gösterdi. Eğitim paydaşlarına ilişkin yönetmeliklerle ilgili internet üzerinden görüş toplamaya başlayan Bakanlık, bugün de 3 önemli sorun da olumlu karşılanan adımlar attı. Müsteşar bey yaptığı açıklamada "adalet ve vicdan ilkesini esas alarak" sorunları çözeceğinin sözünü verdi. memurlar.net olarak, bu sözü önemsiyor ve takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Haziran 2013 12:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
MEB Müsteşarı yeni değişiklikleri anlattı

İŞTE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MÜSTEŞARI YUSUF TEKİN'İN AÇIKLAMALARI

Müsteşar Tekin şöyle devam etti,

"Çok değerli öğretmen arkadaşlar, önce hepinizi başarılı ve verimli geçen bir eğitim öğretim yılındaki katkı ve emekleriniz için tebrik ederim. İnşallah dinlendirici ve sağlıklı bir tatil dönemi geçiririz hep birlikte. değerli arkadaşlar bugün sabahleyin Sn. Bakanımız sizlerle bazı yeni karar ve uygulamalarımızı paylaştı. Öncelikle şunu ifade etmek gerekir, bütün sorunların tek bir kararla çözülmesi mümkün değil. Ayrıca bir kararla herkesi mutlu etmek de mümkün değil. Yapmak istediğimiz şey bazı mağduriyetleri ortadan kaldırmak.

İlk olarak yer değiştirmeye ilişkin süre hesaplamalarında yaşanan kaosu ortadan kaldırmak ve 2010 KPSS sonrası atama takviminde yaşanan kaosu ortadan kaldırmak ve 2010 KPSS sonrası atama takviminde yaşanan gecikme nedeniyle ortaya çıkan mağduriyetleri de gidermek için bu hesaplamada takvim yılı sonunu esas almaya karar verdik. Yani artık 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle üç yılını doldurmuş olanlar yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek. İkinci olarak KHK öncesi sözleşmeli öğretmen olarak çalışan arkadaşların zorunlu hizmet hizmet süresinden saymaya karar verdik. Burada da sosyal medya üzerinden bize yoğun bir biçimde ulaşan arkadaşların mağduriyetini gidermiş olduk. Son konu, sınıf öğretmeni iken branşa geçen ancak geçtiği branşlarda verimli olamadığını düşünüp, yeniden sınıf öğretmeniliğine dönmek isteyen arkadaşlarla ilgili. Bu konuda bizi sınırlandıran bazı durumlar var. Mesela dışarıda atama bekleyen çokça sınıf öğretmeni adayı. Mesleğini yapmayı bekleyen bunca aday varken elimizdeki kadronun tamamını branş değişikliği için kullanmak adil bir çözüm değil kuşkusuz. Bu nedenle bu durumdaki arkadaşlara bir miktar kontenjan ayırabiliriz diye düşündük. Onun çalışmalarını da yürütüyoruz, en kısa zamanda duyuracazağız inşallah. Sorunları adalet ve vicdan ilkesini göz önünde bulundurarak, popülüzme kaymadan çözmeye çalışacağımıza emin olun. Hepinize iyi tatiller.

Bahsettiğim konularla ilgili, uygulama ilkeleri ve sorularınızı cevaplayacak kılavuz yakında hazır olacak inşallah."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber