Denizli'de minibüsler otobüs olacak

DENİZLİ Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan, kentte toplu taşımacılık hizmetini minibüsçülerle yapmak istediklerini belirterek, minibüs hattı sahiplerinin birleşerek otobüs alıp taşımacılık hizmeti yapmaları önerisini götürdüklerini söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Haziran 2013 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Denizli'de minibüsler otobüs olacak

Zolan, kararın minibüs hattı sahipleri tarafından verileceğini kaydetti.

Denizli'de 2004 yılında özelleşen toplu taşımacılık hizmeti uzun süredir Tureks firması tarafından veriliyor. Geçen yıl Ekim ayında Tureks firmasının 200 yolcu taşıma kapasiteli 12 metrobüsü hizmete alması üzerine İl Trafik Komisyonu 16 minibüs hattında güzergah değişikliği yaparken, duruma tepki gösteren minibüs hattı sahipleri kararı üç gün süren eylemlerle protesto etti. Tepkilerin büyümesi üzerine Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, minibüs hattı sahiplerinin birleşerek otobüs alarak taşımacılık hizmeti yapmaları önerisini getirdi. Başkan Zolan, minibüs hattı sahiplerini örnek uygulamanın yapıldığı Kayseri'ye götürerek sistem hakkında bilgi almalarını sağladı.

BAŞKAN'A YETKİ

Denizli Belediye Meclisi'nde yapılan görüşme sonunda, Başkan Zolan'a toplu taşımacılık hizmetinin minibüs hatlarının birleşip şirket kurarak alınacak otobüslerle verilmesi için çalışmalar yapmak üzere yetki verildi. Başkan Zolan, toplu ulaşım hizmetini Denizlili esnafla yapmak istediklerini vurguladı. Denizli nüfusunun her geçen gün arttığını ve buna paralel olarak ulaşımı sağlayan otobüslerde ciddi bir yoğunluk yaşandığını kaydeden Zolan, hedeflerinin minibüsleri otobüse dönüştürerek şehirde hizmet veren belediye otobüsü sayısını arttırmak olduğunu belirtti.

Toplu taşımacılık hizmetini daha modern koşullarda yapmak için 2004 yılında özelleştirme yaptıklarını belirten Zolan, “Özelleştirmenin ardından vatandaşlarımıza hizmet eden otobüsler tamamen yenilenirken, otobüs sayımız 40'tan 107'ye yükseldi. Büyükşehir olan Denizli hızla gelişiyor ve toplu ulaşım konusunda yeni projelerin ortaya konulması gerekiyor. Biz de Belediye Meclisi'nden aldığımız yetki ile şehrimizdeki toplum ulaşım hizmetlerini Denizlili esnafımızla yapıp, otobüs sayımızı 300'ün üzerine çıkartmak istiyoruz. Eğer isterlerse bundan böyle ulaşım hizmetini Denizlili minibüs hattı sahipleri verecek ve minibüsler otobüslere dönüşecek. Biz üzerimize düşeni yaptık, bundan sonrasına minibüsçü esnafı karar verecek” dedi.

Hayata geçirilmesi düşünülen projede, sayısı 1000'i aşan minibüs sahibi birleşerek şirket kuracak, hat durumuna göre iki ya da üç minibüs hattı sahibi birleşerek yeni otobüs alacak ve toplu taşımacılık hizmeti verecek. Toplu taşımacılık hizmeti yürüten Turex firması ise 2014 yılında sözleşmesi bittiği için yeni ihaleye girmeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber