Samsun'da bir doktor bıçak parası olarak 500 milyon lira istediği gerekçesiyle yargılandığı mahkemede, 11 ay hapis, 3 ay meslekten men cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş : 17 Aralık 2003 07:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da bir doktor bıçak parası olarak 500 milyon lira istedigi gerekçesiyle yargilandigi mahkemede, 11 ay hapis, 3 ay meslekten men cezasina çarptirildi.

SAMSUN - SSK Hastanesi'nde plastik cerrah Ali Sakir Orbay, hastasindan biçak parasi olarak 500 milyon lira istedigi gerekçesiyle 11 ay hapis, üç ay meslekten men cezasina çarptirildi.
Fevzi Abdik, bir buçuk yil önce yüzündeki yara nedeniyle ameliyat olmak için SSK Bölge Hastanesi'ne gitti. Dr. Orbay, iddialara göre, hastayi kontrol ettikten sonra ameliyat yapacagini ancak 500 milyon lira biçak parasi vermesi gerektigini söyledi. Abdik, bu istek üzerine savciliga suç duyurusunda bulundu.
Dr. Orbay hakkinda 2'nci Agir Ceza Mahkemesi'nde açilan dava, dün sonuçlandi. Orbay son savunmasinda, Abdik'ten biçak parasi adi altinda para almadigini belirterek, "Özel muayenehaneme gelerek kontrolden geçti. Bana onlarin bile parasini ödemedi. Degil kendisinden, hiçbir hastamdan biçak parasi istemedim" dedi. Mahkeme, Orbay'i rüsvet suçundan 11 ay hapis, üç ay da meslekten men cezasina çarptirdi. Karar Yargitay tarafindan onanirsa, Orbay cezaevine girecek.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber