KPSS'yi kazananın hakkını korumak için çalışma başlatıldı

Haber Giriş : 26 Ocak 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, iki yıl süre ile geçerli olan Kamu Personel Seçme Sınavı'nda değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Amaç, 2004'te sınavı kazanan 1 milyon 730 bin memur adayının haklarını korumak

Hükümet, 2004'te Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) girerek kazanan 1 milyon 730 bin memur adayının hakkını kaybetmemesi için çalışma başlattı. Şu anki uygulamada, KPSS sonuçları iki yıl süre ile geçerli ve 2004'te sınavı kazananların bu hakları, Temmuz 2006'ya kadar geçerli.

Bakanlar Kurulu'nun son toplantısında Başbakan Tayyip Erdoğan, 2004'teki sınavı kazananların Temmuz 2006'da yapılacak yeni sınavda haklarını kaybedip kaybedemeyeceklerini sordu. "Kaybedecekler" yanıtı üzerine Erdoğan, "Acaba haklarını koruyabilir miyiz? Yeni bir formül geliştirebilir misiniz?" diye soru yöneltti. Yasada bu konuda sınırlayıcı bir hüküm bulunmadığını öğrenen Erdoğan, "O zaman bir çalışma yapın. Yeni sınava puanlarını artırmak için girebilirler. Yeni mezun olanlar da girebilir" talimatını verdi.

ÖSYM: Çalışma yapılacak
Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Milliyet'e, "Sayın Başbakan'ın bu konuda bir ricası oldu. Ancak ortada kesin sonuçlanmış bir düzenleme yok" diye konuştu. Şahin, ÖSYM ve Devlet Personel Başkanı ile bir araya gelerek konuyu somutlaştıracaklarını belirtti. Şahin, şöyle dedi: "2004'te sınavı kazananların bu hakkı Temmuz 2006'da düşecekti. Bu haklarının devamını arzuluyoruz. Yaş haddiyle ilgili bir belirleme yok. Kurumlar, yaş sınırını kendileri belirliyor. İki sene önce sınava girip kazananlardan çok azını kamu kurum, kuruluşlarında değerlendirebildik. Onların haklarını korumak istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber