Çağlayan'dan bankalara: Bu daha başlangıç

Ekonomi Bakanı Çağlayan bankaları yine uyardı. Faizi speküle eden bankalara 'vampir' diyen Çağlayan, "İsimleri bizde var" açıklamasının uyarı anlamı taşıdığını, bu işin devamının geleceğini söyledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2013 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çağlayan'dan bankalara: Bu daha başlangıç

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gezi Parkı'nda yaşanan protestoların ardından yeniden gündeme gelen faiz lobisiyle ilgili açıklama yaptı. Geçtiğimiz gün lobi yapan bankaların isimlerinin kendilerinde olduğunu söyleyen Çağlayan, memleketi Muş'ta eleştirilerinin dozunu artırdı. Çağlayan, "O açıklamalarım uyarı niteliğindeydi. Devamı gelecek" mesajını verdi. Çağlayan, faiz lobisinin Gezi Parkı eylemlerine lojistik ve teknik destek sağladığını söyledi.

GÖREVLERİNİ YAPIYORLAR

Bu konuda ellerinde belgeler olduğunu anlatan Çağlayan, şöyle konuştu: "Türkiye'de sanayici ve tüketici yüksek faiz öderse bu enflasyonu da artırıyor. Olayların üst üste gelmesi tesadüf değil. Bir duyumla ya da komplo teorisiyle konuşmuyorum. Komplo teorilerine inanmam. Türkiye'den 8 milyar dolar para çıkışı oldu. Faizler 4.60'lara kadar düşmüştü. Ben birçok konuşmamda 2.50'ye kadar gideceğini söylemiştim. Orası tam bir psikolojik eşikti.

Türkiye'de reel faizin yüksek olduğu bir dönemden geçtik. Bu dönemlerde yüksek para kazananların bu alışkanlıklarını devam ettirmek istemeleri doğal." Faizleri manipüle etmenin bu kesimin çıkarları icabı zaten görevi olduğunu söyleyen Çağlayan, "Tabii ki speküle edecek, manipüle edecekler. Bizim bazı bankalarımızda bu dönemde bankacılık işini bırakan ve aktif bir şekilde bu olaylarda rol alanlar var.

Bankacı, sen bankacılık işini yap. Bizim yaptığımız uyarı budur" dedi. Özel bankalar arasında işini iyi yapanlar olduğunu da vurgulayan Bakan Çağlayan sözlerini şöyle sürdürdü: "İşlerini iyi yapan bankaların başımızın üzerinde yeri var ama Türkiye'de yüksek faizden mutlu olan kan emen bir kitle var. Türkiye'nin bağımsızlık ve özgürlüğünü istemiyorlar. Biz şu anda sadece uyarıyoruz."

MUŞ'A 6 MİLYON TL'LİK OKUL VE CAMİ

Bakan Zafer Çağlayan memleketi Muş'ta 2 hayır işine de imza attı. Muş'un Malazgirt ilçesinde 20 derslikli bin 500 öğrencinin eğitim göreceği 3 milyon liralık bir Meslek Yüksekokulu'nun temelini atan Bakan Çağlayan, önümüzdeki eğitim yılına bu tesisin yetişeceğini de belirtti. Çağlayan ayrıca Muş'un merkezinde merhum anne ve babası için üç milyon liraya mal olacak bir caminin de temelini attı.

TEMEL ATMA TÖRENİNE BÜYÜK İLGİ

Memleketi Muş'a yaptıracağı okulların temel atma töreninde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Çağlayan, temel atma töreninin ardından esnaf ve işadamlarıyla görüşmeler yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber