Üsküdar'da ok festivali

Üsküdar'da, Geleneksel Necmeddin Okyay Okçuluk Festivali'nin ikincisi gerçekleştirildi. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen amatör ve profesyonel okçular yöresel kıyafetleriyle katıldıkları festivale renk kattı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Haziran 2013 21:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üsküdar'da ok festivali

Üsküdar'da, Geleneksel Necmeddin Okyay Okçuluk Festivali'nin ikincisi gerçekleştirildi. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen amatör ve profesyonel okçular yöresel kıyafetleriyle katıldıkları festivale renk kattı. Okçular hep birlikte Kız Kulesi'ne doğru ok attı.

Üsküdar Meydanı'nda başlayan festival kapsamında, mehteran müziği eşliğinde Kız Kulesi'ne kadar yüründü. Aralarında oyuncu Cemal Hünal'ın da bulunduğu 4 atlı önden ilerlerken, okçu birlikleri de kortej halinde yürüyüş yaptı. Yürüyüş boyunca Üsküdarlı vatandaşlar atlılara ve okçulara büyük ilgi gösterdi.

Yürüyüşün sona ermesinin ardından festivalle ilgili konuşmalar yapıldıktan sonra Boğaz'a karşı ok atışı yapıldı. Otantik giysileriyle sahile dizilen okçular talimatın ardından hep birlikte Kız Kulesi yönüne ok attılar.Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve beraberindeki protokol heyeti de okçuların yardımıyla denize ok fırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber