Gezi parkı çadırından okul sütü çıktı

Adana'da Gezi Parkı protestolarına destek vermek için Atatürk Parkı'nda kurulan çadırlar dün gece polis tarafından toplandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2013 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gezi parkı çadırından okul sütü çıktı

Çadırlardan çıkan "Çocuklarımıza devrimin bir ağaçla başladığını anlatacağız" dövizi dikkat çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sincan'da yaptığı konuşmanın ardından İstanbul Taksim Meydanı'ndaki Gezi Parkı'na müdahale ederek çadırları kaldırmasının ardından tüm yurtta hareketli saatler yaşandı. Adana'da Atatürk Parkı'nda Gezi Parkı protestolarına destek vermek için çadır kuran grupların çadırları da gece polis tarafından toplandı. Toplanan çadırlarda buzdolabından çok sayıda yiyecek, kitap, siyasi parti, sivil toplum örgütü falmaları, gazete ve dergiler ile boş içki şişeleri çıktı bulundu.

Çadırlarda hükümetin ilkokul çocuklarına dağıttığı okul sütünün de çıkması dikkat çekti. Çadırlarda bir tane Türk Bayrağı'nın çıkması ise polisi bile şaşırttı. Eylemlerle herkesin elinde Türk Bayrağı bulunurken onlara destek vermek için parka çadır kuranlarda bayrak çıkmaması polisi bile şaşırttı. Çadırlarda çıkan, "Çocuklarımıza devrimin bir ağaçla başladığını anlatacağız" yazılı döviz dikkat çekti. Polis gece yaptığı operasyonda 12 kişiyi de gözaltına aldı.

Ayrıca parktan çadırların sökülmesiyle birlikte Adanalılar parka gelip burada vakit geçirmeye başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber