Kar yağışı nedeniyle THY'nin bazı seferleri iptal edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2006 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yolları'nın (THY) bazı seferleri iptal edildi.

Diyarbakır, Mardin, Kahramanmaraş, Siirt ve İstanbul'daki yoğun kar yağışı nedeniyle THY ve bazı özel firmaların Ankara'ya yapacakları seferler ertelendi.

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul'un bazı bölgelerinde kar kalınlığının 28 santimetreyi bulduğunu belirterek, "İstanbul'da bugünden itibaren etkili kar yağışı beklemiyoruz2 dedi.

Yıldırım, İstanbul'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyrettiğini dile getirerek, bugün en düşük sıcaklığın eksi 2, yarın eksi 3, cumartesi günü eksi 4, pazar günü de eksi 5 derece olmasının tahmin edildiğini bildirdi.

Bu arada Yeditepe Üniversitesi'nde hava muhalefeti nedeniyle ertelenen Hazırlık Final Sınavları, yarın 09.30'dan itibaren yapılmaya başlanacak.

Doğuş Üniversitesi'nde ise yarın ve cumartesi günü yapılacak sınavlar, olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendi.

Etkisini sürdüren kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle daha önce transit gemi geçişlerine tek yönlü kapatılan, İstanbul Boğazış, sabah saatlerinde transit gemi ulaşımına yeniden kapatıldı.

Öte yandan Doğu Anadolu Bölgesi'nde 4 gündür etkili olan kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

Van'da 356, Ağrı'da 506, Hakkari'de ise 120 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Kar kalınlıkları ise Van şehir merkezinde 32, Hakkari'de 80, Ağrı'da ise 76 santimetre olarak ölçüldü.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise Hakkari-Çukurca ayrım 9. Bölge Hududu, Yüksekova-Şemdinli yolunun kar ve tipi nedeniyle kapalı olduğunu, diğer yolarda ise herhangi bir sorunun olmadığını kaydettiler.

Zonguldak ve Bartın'da 96 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Trafik ekipleri, Zonguldak'ın Ereğli ve Devrek İlçesi yollarında TIR'ların geçişine izin vermiyorlar.

Orta Karadeniz Bölgesi'nde pazartesi günü başlayan ve özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Samsun'da 548, Ordu'da 183, Sinop'ta 201, Amasya'da ise 187 köy yolu ulaşıma kapandı.

Çankırı'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 296 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Denizli'de buzlanma, şehirlerarası karayollarında ve ilçelerde ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor.

Karayolları Şube Müdürü Fatih Aydın, Denizli-Ankara, Denizli- Antalya ve Denizli-Muğla karayollarını ulaşıma açık tutmak için ekiplerin gece boyunca çalıştığını bildirdi.

Sivas merkez ve ilçelerinde etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi nedeniyle, Sivas-Erzincan, Sivas- Tokat, Sivas-Malatya, Sivas-Kayseri karayollarında ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Bursa'da yoğun kar yağışı nedeniyle 272 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de Karacabey-Bandırma ve İnegöl-Domaniç karayollarında ulaşım sağlanamadığını bildirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber