'Cidde ikameli öğretmenlerle' ilgilenilmiyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Haziran 2013 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Cidde ikameli öğretmenlerle' ilgilenilmiyor

Suudi Arabistan'daki Mağdur Öğretmenler

"Haber Gönder" yoluyla gönderilen aşağıdaki ileti, uygun görülerek yayıma alınmıştır.

Yurt dışında görev yapan öğretmenlerimiz birçok sorunla karşı karşıyadır. Suudi Arabistan'da görev yapan öğretmenlerimiz, son yıllarda bir çok ürünün fiyatının %100 artmasına, Cidde, Riyad ve Mekke gibi şehirlerde ev kiralarına astronomik zamlar gelmesine rağmen maaş artışı almamışlardır.

Bunun yanında yapılan C sınıfı sağlık sigortasının hiçbir işe yaramaması da cabasıdır.

Bunlar ve bunlar gibi başka sorunları hiçbir şekilde dert etmeyen ve Ülkemizi en iyi şekilde temsil etme çabasındaki bu öğretmenlerden Cidde ve Mekke'de görev yapan öğretmenlerimizin bir kısmı büyük bir mağduriyet yaşamaktadır.

Suudi Arabistan'da görev yapan öğretmenler İkame denilen oturum izni almaktadırlar. Cidde ve Mekke Türk okulunda görev yapan bazı öğretmenler Cidde ikameli olarak çalışmaktadırlar. İkameler her sene yenilenmek zorundadır. Bu yılki yenilemede Mekke Türk okulu kız bölümünde görev yapan Cidde ikameli öğretmenlerden yaklaşık 2 bin TL tutarındaki yenileme ücreti talep edilmiştir. Öğretmenlerin Suudi Arabistan genelindeki okullardaki tüm öğretmenlerin ikame yenileme ücretleri idare tarafından ödeniyor şeklindeki dilekçeleri üzerine Riyad Büyükelçiliği eğitim müşavirliği ücretin idare tarafından ödenmesi talimatını vermiştir. Fakat bu işlemler sırasında bir gecikme yaşanmış ve öğretmenlerin ikame süreleri bitmiştir.

İkame süresi bittiği için öğretmenler bankadaki maaşlarını çekememektedir. Ayrıca ülkeden çıkış ve tekrar giriş için gerekli vizeyi alamadıklarından ailelerini Türkiyeye gönderememektedir. Bu şekilde Cidde'de görev yapan birkaç öğretmenin uçak bileti yanmıştır. Aynı şekilde Mekke'de görev yapan ve önümüzdeki haftalarda Türkiyeye gidecek öğretmenlerin biletlerinin yanma ihtimali vardır. En üzücü olan ise önümüzdeki günlerde Türkiyede düğünü olan bir bayan öğretmenimizin kendi düğününne gidememe ihtimalidir.

Bu sorunların temelinde Cidde Türk okulunun Suud makamları neznindeki resmi sorunları yatmaktadır. Çoğu zaman Arap resmi makamları eksiklere göz yumarak ikameleri yenilemiş fakat son zamanda bu eksiklere göz yummamıştır.

Bu kadar mağduriyete rağmen öğretmenleri en çok üzen şey ise yetkililerin ilgisizliğidir.

Bankadaki parasını çekemeyip beş parasız kalan öğretmenlere, düğününe gidemiyecek öğretmenlere rağmen Mekke Türk Okulu Müdürü Türkiyeye tatile gitmiştir. Aynı şekilde Cidde Türk Okulu Müdürü önümüzdeki günlerde Türkiyiye tatile gidecektir. Tüm bu yaşanan sorunları okul idarecilerinin konsolos ve büyükelçiye haber vermemeleri ayrı bir garabettir. Eğitim müşavirinin bile olaydan haberi geç olmuştur ve şu an sorunu çözeceğini ifade etmektedir.

Fakat Suudi Arabistan'da resmi işlemleri gerçekleştimenin zorluğu ayrıca 20 gün sonra Ramazan ayının başlaması ile Suudi Arabistan'da resmi işlemlerin yapılmaması sebebiyle öğretmenlerimizin mağduriyetlerinin kısa zamanda çözlülecebileceği mümkün görünmemektedir.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere tüm ilgilileri büyük mağduriyet yaşayan öğretmenlerimizin sorunlarını çözmek için yardıma çağırıyoruz.

Suudi Arabistan'da Görev Yapan Mağdur Öğretmenler

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber