Troia atı önünde 'Duran Adam' eylemi

Çanakkale'de, günlerdir Gezi Parkı olaylarına destek için süren yürüme ve oturma eylemi bu akşam 'Duran Adam' eylemine dönüştü

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Haziran 2013 22:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Troia atı önünde 'Duran Adam' eylemi

Çanakkale'de, günlerdir Gezi Parkı olaylarına destek için süren yürüme ve oturma eylemi bu akşam 'Duran Adam' eylemine dönüştü.

Taksim Meydanı'nda başlayan 'Duran Adam' eylemi, Türkiye geneline dalga dalga yayılmaya devam ediyor. Kısa sürede fenomene dönüşen eyleme Çanakkale'den de destek geldi. Çanakkale'deki Gezi Parkı eylemcileri bu akşam iki gruba ayrıldı. Bir grup kordon boyunda yürüyüp sloganlar atarak hükümeti protesto etti. Başka bir grup ise kordon boyunda Valilik önündeki Troia Atı çevresinde toplanarak 20 dakikalık 'Duran Adam' eylemi yaptı. Üzerlerinde Atatürk resimlerinin de bulunduğu Türk bayraklarını da havaya kaldıran grup, yüzlerini Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı'na dönüp, saygı duruşu pozisyonuna geçti. Hiç kıpırdamadan 20 dakika boyunca duran grup, Gezi Parkı eylemlerine destek verdi.

Kordondaki yürüyüşünü tamamlayan diğer grup ise geri dönüp Troia Atı önüne ulaştığında 'Duran Adam' eylemini sona erdiren grup, diğer gruba dönerek, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Cumhuriyet Değil, AKP Yıkılacak" sloganları atmaya başladı. 'Duran Adam' eylemini gerçekleştiren grup, yarın akşam aynı yerde aynı eylem için toplanacaklarını duyurarak dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber