Marketten para çekme dönemi

Haber Giriş : 27 Ocak 2006 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Para çekmek için ATM arama dönemi artık son buluyor. Bundan sonra alışveriş yaptığınız marketten, benzinciden, mağazalardan da kartımızla para çekebileceğiz.

Bankalar hayatı kolaylaştırmak adına geliştirdiği uygulamalara bir yenisini daha ekliyor. Cashback adı verilen bu yeni sistemle bankaların anlaşmalı olduğu süpermarketler, mağazalar, benzin istasyonları gibi birçok satış noktası aynı zamanda ATM noktası olacak. Buna göre markete giden bir kişi 30 YTL'lik alışveriş yapıp, ödemeyi banka kartıyla yaptığında, ayrıca kasiyere ?30 YTL de nakit çekmek istiyorum? talebinde bulunabilecek.

Halen altyapı çalışmaları devam eden cashback sisteminin bu yılın ilk yarısında yaygın olarak uygulanmaya başlanması planlanıyor. İş Bankası ise ?Maximum nakit noktası' hizmeti ile bu uygulamayı pilot olarak başlatmış durumda. Amerika ve İngiltere'de yaygın olarak kullanılan sistemde amaç, tüketiciye ATM kartını daha çok kullandırmak. Finansbank Bireysel Bankacılık Bölüm Başkanı Tunç Akyurt, ?Türkiye'de 40 milyonun üzerinde ATM kartı var. Fakat bu kartlar hala kredi kartının gölgesinde. Sadece makineden para çekmek için kullanılıyor. Oysa kredi kartı ile alışveriş yapılan her noktada ATM kartlarını da kullanmak mümkün. Bizim amacımız bu kartların daha fazla kullanılmasını sağlamak? diyor.

AMAÇ SADAKAT

ATM kartlarının alışveriş ve nakit çekimlerinde daha fazla kullanılmasının bankalara önemli bir kar sağlaması beklenmiyor. Bankaların bu sistemin altyapısını kurmaktaki amacı ise ?tüketici sadakati' sağlamak. Yapılan analizlere göre ATM kartlarının kullanımı bankaya sadakati geliştiriyor. Sadık müşteri ise karlılığı getiriyor.

150 akaryakıt istasyonunda başladı

İŞ Bankası ?Maximum Nakit Noktası' uygulamasını, 7 gün, 24 saat açık olması nedeniyle öncelikle akaryakıt istasyonlarında başlattı. Acil nakit paraya ihtiyaç duyan Maximum Kredi Kartı ve Bankamatik Kartı sahipleri, Türkiye çapında 150 akaryakıt istasyonundan diledikleri anda para çekebiliyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi büyük illerde başlayan uygulama yakında Türkiye çapında yaygınlaştırılması planlanıyor.
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hülya Altay, yaptırdıkları araştırmalara göre İş Bankası müşterilerinin haftada en az bir kez akaryakıt istasyonuna uğradığını söylüyor. Müşterilerden bu yönde gelen talepleri değerlendirerek Maximum Nakit Noktası sistemini uygulamaya koyduklarını belirten Altay, ?Acil nakit ihtiyacı duyulan anlarda Maximum Nakit Noktası, müşterilerimizin kurtarıcısı olacak. Bankamatik cihazı konulamayan şehirlerarası yollarda bu hizmetin varlığı büyük önem taşıyor? diyor.

Bankanın çok yakında akaryakıt istasyonlarının yanı sıra eczane, süpermarket gibi nakit para akışı yoğun işyerlerinde de sistemi hayata geçirmesi planlanıyor. Altay, ?Maximum Nakit Noktası ile işyerlerini bankamatik haline getirdik? şeklinde konuşuyor.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber