Yazar kasa pos cihazları kullanıma geçiyor

Adıyaman Gölbaşı İlçe Maliye Müdür Vekili Safiye Asuman Kara, yeni nesil ödeme kaydedici cihazların kullanma mecburiyeti ile ilgili düzenlemenin yürürlüğe gireceğini ifade ederek mükellefleri uyardı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2013 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yazar kasa pos cihazları kullanıma geçiyor

Safiye Asuman Kara, ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorunda olan KDV mükelleflerinden, faaliyetlerinde seyyar EFT-POS cihazı kullananlar ve yol kenarı otopark hizmeti veren mükelleflerin 1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanmak zorunda olacağını söyledi.

Katma Değer Vergisi Mükelleflerinin Ödeme Kaydedici Cihazları Kullanmaları Mecburiyeti Hakkında Kanun ve ilgili mevzuatına göre ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorunda olduğunu aktaran Kara, şöyle konuştu:

"Mükelleflerden, faaliyetlerinde seyyar EFT-POS cihazı kullananlar, 1 Temmuz 2013'ten itibaren yeni nesil ödeme kaydedici cihazlardan EFT-POS özellikli cihazları kullanmak zorunda olacak. Kapsama dâhil olan mükelleflerin, mezkûr tarihten sonra kullandıkları tüm seyyar EFT-POS cihazlarının yeni nesil ödeme kaydedici cihaz özelliği bulunacak. Mükellefler, bu tarihten önce de söz konusu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları alarak kullanabilecek. Basit/bilgisayar bağlantılı yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanmak zorunda olan mükelleflerin bu mecburiyetleri ise Katma Değer Vergisi Mükelleflerinin Ödeme Kaydedici Cihazları Kullanmaları Mecburiyeti Hakkında Kanuna dayanılarak çıkarılan ilgili mevzuata göre muaf tutulanlar hariç olmak üzere 1 Ocak 2016 tarihinde başlayacak. Mükellefler, bu tarihten önce de Bakanlıkça onaylanmış yeni nesil ödeme kaydedici cihazları alarak kullanabilecek. Ayrıca bu mükellefler, istemeleri halinde EFT-POS özelliği olan yeni nesil ödeme kaydedici cihazları da kullanabilecek. Akaryakıt pompalarına bağlanan ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorunda olan mükelleflerin, bu cihazlarla ilgili Bakanlıkça belirlenmiş şartlara uygun yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanmaları zorunlu olacak. Mükellefler, adı geçen kanun ve ilgili mevzuat hükümlerine tabi mevcut ödeme kaydedici cihazları, 31 Aralık 2015 tarihini geçmemek üzere mali hafızaları doluncaya kadar kullanabilecek. Cihazı hurdaya ayrılan mükellefler yeni nesil ödeme kaydedici cihazları almak suretiyle yükümlülüklerini yerine getirebilecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber