Tavuklarını tavuskuşu yumurtasına kuluçkaya yatırıyor

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde tavus kuşu besleyen Şükrü Taş, yer sorunu nedeniyle kuluçkaya yatmayan hayvanların yumurtalarına tavuklarını kuluçkaya yatırarak yavru elde ediyor Bulgaristan'dan 4 yıl önce getirdiği bir çift tavus kuşunu 7'ye çıkaran Taş, aynı yöntemle 5 tavus kuşu yavrusuna daha sahip sahip oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2013 22:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tavuklarını tavuskuşu yumurtasına kuluçkaya yatırıyor

İslahiye ilçesinde tavus kuşu besleyen Şükrü Taş, yer sorunu nedeniyle kuluçkaya yatmayan bu hayvanların yumurtalarına tavuklarını kuluçkaya yatırarak yavru elde ediyor.

İslahiye'de Atatürk Mahallesinde yaşayan Şükrü Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıl önce şoförlük yaptığı dönemde Bulgaristan'da gördüğü tavus kuşlarından çok etkilendiğini, bir çift alarak bahçesinde beslemeye başladığını söyledi.

Tavus kuşlarının bahçesindeki yer sorunu nedeniyle kuluçkaya yatmadıklarını fark ettiğini ifade eden Taş, bunun üzerine bu yumurtaları, beslediği ve kuluçkaya yatan tavukların altına bırakmayı denediğini anlattı.

Yaptığı denemeden olumlu sonuç aldığını, bugüne kadar 2 olan tavuskuşu sayısını 7'ye çıkardığını belirten Taş, "Halen daha ortada bulduğum tavuskuşu yumurtalarını kuluçkaya yatan tavuklarımın altına bırakıyorum. Şu anda 5 tane yavru tavuskuşum var. Tavukların altında da 6 yumurta daha duruyor" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber