Bakaya kalanlar ne yapmalı?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ocak 2006 00:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arkadaşlar, biraz yardımcı olabilirsem ne mutlu.. İngilzice öğretmen adayıyım, İzmir'de ikamet ediyorum ve kütüğüm de Afyon..

Bben de bazı arkadaşlar gibi Aralık 2005 yedek subay celp döneminde bakaya kaldım, ifademi ve sağlık raporumu İzmir yabancı şubeme verdim ve mahkeme sonucumu beklemeye başladım.. Fakat defalarca Afyondaki ask. şubemi aramamda 'dosyan mahkemede, henüz bize ulaşmadı' cevabını aldım ve bu işlemi elden takip etmek için Afyondaki askerlik şubeme gittim ve dosya numara ve tarihimi alıp mahkememin görüldüğü Eskişehir 1.Hava Kuvvet Kom.na gittim. (Eskişehirdeki arkadaşlar bilir, bu komutanlık hemen otogarın yanında)..

Komutanlıkta önce Savcılık'a uğradım, fakat dosyamın buraya intikal etmediğini, bir de komutanlıktaki Adli Müşavirliğe uğramam gerektiğini öğrendim..Müşavirlikte mahkememin öğleden önce sonuçlanıp (ki bu yazdıklarım öğleden sonra gerçekleşiyor) Afyon ask. şubesine postayla gönderildiğini, bu iletinin de 13-14 günden önce şubeye ulaşmayacağını öğrendim. Durumumu anlatmam ve ricam sonucu sivil memurdan mahkeme sonucumla alakalı bir belge alıp hemen Afyon askerlik şubeme döndüm..Ve buradan MEB'in istediği belgeyi aldım...arkadaşlarımı aydınlatabileceğim hususlar şunlar:

1. Malum atama klavuzunda bakaya suçluları için 'HAKKINDA KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA DAİR' karar alınmış olmak diyor.. Yani mahkeme sonucu bir hapis ya da para cezasıyla sonuçlanmamalı kesinlikle ki atamaya başvuru gerçekleşsin... Ayrıca BAKAYA DURUM BELGESİ atama için geçerli değil (bu belgede zaten iş başvurularında kullanılamaz ibaresi var)... Bir de klavuzda atama tarihinden sonraki celp dönemine askerliğin ertelenmiş olması yazıyor; Yani Nisan 2006 celp dönemine kadar..

2. Mahkeme büyük bir komutanlıktaysa ve ifadenizle beraber bir sağlık raporunuz varsa yukarıda yazdığım gibi dosya Savcılığa uğramadan Adli Müşavirlikte sonuçlanabiliyor.. Aksi takdirde savcılıkta mahkemeniz bir ceza ile sonuçlanabiliyor ki bu da atamanıza aykırı bir durum..

3. Eğerki imkanınız varsa şubenizde faks.vb olayları beklemeden dosyanızı elden takip etmeye çalışın, yani bir posta gecikmesi, faks sorunu canınızı sıkabilir...

4. Olur da bakaya durumuna düşebilecek pozisyonda olan arkadaşlar varsa mutlaka sevk dönemini kapsayan bir sağlık raporu alsın..

Şimdi bu yazdıklarıma eminim bir kaynak sorulacak (ki bu forumda en çok istenen şey de bu:);yaşadıklarım, atama klavuzu ve resmi birimlerdeki yetkililer... Herkes bilir, askeri işlemler şakaya gelmiyor; çok teferruatlı işlemler... Umarım herkesin gönlünce olur, herkes muradına erer...

Atanacak arkadaşlarıma şimdiden hayırlı olsun...

Bu yazı forumdan alınmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber