TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?

Meclis Başkanlığı seçim süreci yarın başlıyor. Meclis Başkanlığı için adaylar 24 Haziran 2013 Pazartesi günü ile 28 Haziran 2013 Cuma günü saat 24.00'e kadar Başkanlık Divanına başvuruda bulunacak. Meclis Başkanlığı seçim ise 2 Temmuz Salı günü gerçekleştirilecek. Kulislerde ise Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in tekrar seçileceği ifade ediliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2013 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?

-MECLİS BAŞKANLIĞI İÇİN ADAYLIK BAŞVURUSU BAŞLIYOR-

Meclis Başkanı seçimi için geri sayım başladı. Meclis Başkanlığı için adaylar 24 Haziran 2013 Pazartesi günü ile 28 Haziran 2013 Cuma günü saat 24.00'e kadar Başkanlık Divanına başvuruda bulunacak.

Meclis Başkanlığı seçimi 2 Temmuz Salı günü yapılacak. Başkan seçimi gizli oyla yapılıyor. İlk iki oylamada üye tamsayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, Başkan seçilmiş olacak.

Salı günü ilk turda Başkan'ın seçilememesi halinde diğer turlarda aynı tarihte yapılacak.

-AK PARTİ VE CHP'DE SEÇİM HEYECANI-

CHP'de milletvekilleri 26 Haziran Çarşamba günü sandık başına gidecek. Kapalı grup toplantısında milletvekilleri grup organları ile TBMM Başkanlık Divanı üyeleri seçimi için oy kullanacak.

CHP'de grup başkanvekilliği için yaklaşık 10 isim yarışacak.

AK Parti'de de 28 Haziran Cuma günü yapılacak kapalı grup toplantısında grup başkanvekilleri ve TBMM Başkanlık Divanı üyeleri seçimi gerçekleştirilecek.

-10. KALKINMA PLANI MARATONU BAŞLIYOR-

10. Kalkınma Planı'nın Meclis maratonu hafta başında başlıyor.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 24 Haziran Pazartesi günü 10. Kalkınma Planı'nın Birinci Bölümü, Salı günü İkinci Bölümü, Çarşamba günü ise Üçüncü Bölümü görüşülecek.

-YENİ ADLİ YIL BİR EYLÜLDE BAŞLAYACAK-

Meclis Genel Kurulu'nda bu hafta Yargı Hizmetleri İle İlgili Olarak Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.

Tasarıya göre adli tatil, her yıl 20 Temmuz'da başlayacak, 31 Ağustos'ta sona erecek. Yeni adli yıl 1 Eylül'de başlayacak.

Danıştay'da boşalan üye sayısı dördü bulunca, dördüncü üyeliğin boşaldığı tarihten itibaren en geç üç gün içinde durum Danıştay Başkanlığınca, boşalan üyeliklerin idare veya vergi dairesi üyeliği olduğu da belirtilmek suretiyle, Başbakanlığa ve Adalet Bakanlığına duyurulacak. Danıştay'da, "Başkanlık Kurulu" ibaresi "Başkanlar Kurulu" şeklinde değiştirilecek.

Başkanlar Kurulu, Danıştay Başkanının başkanlığında Başsavcı, başkanvekilleri ve daire başkanlarından oluşacak. Genel Kurul'da Salı günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar milletvekillerini sözlü sorularını yanıtlayacak.

-MECLİS'İN TEMMUZ'UN İLK HAFTASINDA TATİLE GİRMESİ PLANLANIYOR-

Meclis'in Temmuz'un ilk haftasında 7 ya da 8 Temmuz tarihlerinde tatile girmesi planlanıyor. Genel Kurul'da Temmuz'un ilk haftasında ilk önce 10. Kalkınma Planı görüşülecek. Genel Kurul'da 1 Temmuz Pazartesi günü 10. Kalkınma Planı, 2 Temmuz Salı günü TBMM Başkanı seçimi, 3 Temmuz Çarşamba günü TBMM Başkanlık Divanı üyeleri seçimi yapılacak. Genel Kurul'da Temmuz'un ilk haftasında Torba Yasa Tasarısı görüşülecek.

-KOMİSYONLAR-

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu 25 Haziran Salı günü Her Alandaki Kadın İstihdamının Artırılması ve Çözüm Önerileri Konulu Alt Komisyon Raporu'nu ele alacak.

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Salı günü yapacağı toplantıda, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını görüşecek. İçtüzük Uzlaşma Komisyonu ile KİT Komisyonu da çalışmalarını sürdürecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber