Kocaeli'de değişim devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, mezbelelik bir görünümden bugün otoyol standardında bulvara dönüşen Gebze Bahardere Caddesi'nde vatandaşlarla birlikte yürüdü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2013 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kocaeli'de değişim devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, mezbelelik bir görünümden bugün otoyol standardında bulvara dönüşen Gebze Bahardere Caddesi'nde vatandaşlarla birlikte yürüdü. Başkan Karaosmanoğlu, bir zamanlar taşkınlarla çevresine korku salan ve görünümüyle ürküten Bahardere'nin bugün yerinde yer alan duble otoyolun Kocaeli'ndeki değişimin en güzel örneği olduğunu söyledi.

Gebze Baharderesi, yakın zamana kadar hem kötü görünümüyle bir mezbeleliği andırıyor, hem de şiddetli yağışlarda yaşanan sellerle çevrede oturanların korkulu rüyası oluyordu. Bölgenin en önemli sorununa el atan Büyükşehir Belediyesi, hem derenin ıslahını gerçekleştirdi, hem de bu alanı otoyol standardında bir bulvara dönüştürdü. İSU tarafından ıslahı gerçekleştirilen derenin bazı bölümleri yer altına alınırken, dere boyunca 2x2 gidiş geliş bulvar oluşturuldu. Böylece hem derenin çevreye zarar vermesi engellendi, hem de bölgeye ulaşımda yeni bir arter açıldı. Çalışmalar kapsamında, Issıkgöl Caddesi ile Yeni Bağdat Caddesi arasında bulvar niteliğinde yeni bir ana arter oluşturuldu ve kentsel dönüşüm hayata geçirildi. Issıkgöl Caddesi-Erenler Caddesi-Bahardere-Yeni Bağdat Caddesi güzergahında yol yapımı, drenaj, yağmur suyu ve elektrik işleri gerçekleştirildi. 3 bin 466 metre uzunluğundaki yol boyunca 1 ana yol, 1 döner kavşak ve 3 adet yan yol bulunuyor. Ayrıca 1 yaya alt geçidi inşa edildi. Öte yandan, Bahardere Vadisi'ndeki suyu toplamak için de bin 200 metrelik 3x3 betonarme dere imalatı ve projenin yapıldığı bölgede mevcut yol olmadığı için de içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatları yapıldı.

Gebzeli sporseverlerle Bahardere boyunca yürüyen Başkan Karaosmanoğlu, hem yürüyüşe katılanlarla sohbet etti, hem de yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Kocaeli'nde yaşanan değişim ve gelişime Bahardere'de yapılan çalışmaların en güzel örneklerden biri olduğuna değinen Başkan Karaosmanoğlu, "Kocaeli değişiyor ve gelişiyor. Gebze de, diğer ilçelerimiz de bu değişimi yaşıyor, görüyor. Bunun en bariz örneklerinden birisi de Bahardere'de yaşanan değişimdir" ifadesini kullandı. Programda Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ile AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı da hazır bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber