HSBC 4 bin eleman alacak

Haber Giriş : 29 Ocak 2006 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yönetim Kurulu Toplantısı'nı ilk kez Türkiye'de yapan HSBC, yatırım kararı aldı. Başkan Sir Bond "5 yıl içinde Türkiye'de 200 şube açacağız. Ne kadar yatırım gerekirse yapacağız" dedi.

Dünyanın en büyük bankalarından HSBC ilk kez bir yönetim kurulu toplantısını Türkiye'de yaptı. 18 yönetim kurulu üyesinin tam kadro katıldığı toplantı sonrası Başkan Sir John Bond, "Türkiye'de iki kat büyüyeceğiz" açıklaması yaptı. Bu yeni yatırım çerçevesinde HSBC, Türkiye'de 4 bin kişiye yeni istihdam yaratacak, 200 yeni şube açacak. 6 milyon bireysel, 280 bin KOBİ ile 10 bin kurumsal müşteri hedefleyen banka 2011 yılında 350 şubesi, 8 bin çalışanı olan bir yapıya ulaşacak.

Hiçbir sınır yok
HSBC Yönetim Kurulu Başkanı Sir John Bond, yeni yatırımla ilgili olarak hiçbir finansal sınırları olmadığım söyledi. Bond, "Ne kadar gerekiyorsa o kadar yatırım yapacağız" dedi. Bankacılık sektöründe yabancı payı tartışmasıyla ilgili olarak ise Yeni Zelanda'da bankaların yüzde 100'ünün yabancıların elinde olduğunu vurgulayan Bond, "Bu işte tek bir ölçü var: Yerel ekonomiye yarar sağlayan yabana banka başarılı, sadece yurtdışındaki hissedarlarını düşünenler başarısız olur" dedi. Bond, Türkiye'de banka almak gibi bir planları olmadığının da altını çizdi.

Türk insanından etkilenip geldik
Biz 2001 krizinde Türkiye'ye yatırım yaptık. Bizim bu kararımızda rakamların ötesinde insanların yapısı, üretim kapasitesi, yatırım arzusu etkilidir. Türk insanı çalışkan, cesur ve zeki. Buna güvendik ve yatırımımızdan 1 saniye bile kuşku duymadık.

Asla bir kriz öngörmüyoruz
Türkiye'de asla bir kriz öngörmüyoruz. Elbette ekonomik iniş çıkışlar olacaktır ancak Türkiye'nin istikrarlı ve pozitif bir geleceğe doğru yol aldığını görüyoruz. Kuş gribi gibi sıkıntılarda ise müşterilerimize destek olmayı sürdüreceğiz.

Türkiye' den de hissedarımız var
Bazı ülkelerdeki operasyonlarımızı halka arz ettik ancak Türkiye için böyle bir halka açılma planımız yok. Faaliyet gösterdiğimizden de fazla, tam 120 ülkede 200 bin ortağımız var. Hissedarımız olan ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor.

KOBİ'ler 'HSBC kredi vermiyor' diyemeyecek
HSBC Türkiye Genel Müdürü Piraye Antika, yatırım sonrası HSBC'nin KOBÎ alanına odaklanacağını belirtti. Antika, "Portföy ağırlıklı bir yaklaşımla küçük ve orta ölçekli müşterilere odaklanacağız. Artık KOBİ'ler 'HSBC bize zor kredi veriyor' demeyecek. Bu alanda yeni bir risk yönetimi teknolojisi geliştiriyoruz" diye konuştu. Kolu sargılı olan Antika, "Tendonumda sorun var, ameliyat olacağım" dedi.

Yardımı severiz anlatmayı değil
HSBC, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile bin gence burs veriyor. Bursla Bond'un eşi Lady Elizabeth Bond bizzat ilgileniyor. Bond konuyla ilgili bir soruyu, "Biz yardımı severiz, anlatmayı değil" diye yanıtladı.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber