25 Haziran 2013'den önemli gündem başlıkları

Genel Kurul'da, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, milletvekillerinin soru önergelerini cevaplandıracak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2013 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde düzenlenecek Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı'na başkanlık yapacak. (Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland'ı Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek. (Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AK Parti, CHP, MHP ve BDP TBMM grupları toplanacak. (TBMM/11.15/13.30/10.30/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye-Ukrayna Hükümetlerarası Ticari ve Ekonomik İşbirliği Komisyonu (TEİK) 9. Dönem Toplantısı'na katılacak. (Ankara/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Bakanlar Fatma Şahin, Nihat Ergün ve Taner Yıldız, OSBÜK Genel Kurulu'na katılacak. (Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sosyal Yardım Kart Sistemi'nin Tanıtım Töreni'ne iştirak edecek. (Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB'ye üye ülkeler büyükelçileriyle çalışma yemeğinde bir araya gelecek. (Ankara/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Lüksemburg'a gidecek.

- Çağlayan, THY tarafından Lüksemburg Havalimanı'nda verilecek resepsiyonun ardından, Türkiye-Lüksemburg İş Forumu'na katılacak.

- Sürdürülebilir Kalkınma ve Altyapı Bakanı Claude Wiseler ile bir araya gelecek Çağlayan, daha sonra Ekonomi ve Dış Ticaret Bakanı Etienne Schneider'le görüşecek, JETCO Protokolü imza töreninde bulunacak.

6- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ukrayna Başbakan Yardımcısı Yuriy Boyko ile görüşecek. (Ankara/12.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek. (Ankara/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Özel Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi'nin kapanış konferansında yer alacak. (Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- TBMM'den...

- Genel Kurul'da, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, milletvekillerinin soru önergelerini cevaplandıracak. (15.00) (Fotoğraflı)

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 10. Kalkınma Planı'nın görüşmelerine devam edilecek. (10.30) (Fotoğraflı)

- Sağlık Komisyonu, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Devlet Memurları Kanunu'nda da değişiklik öngören "torba kanun" tasarısını görüşecek. (15.30) (Fotoğraflı)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. (Şam/Halep/Beyrut) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Brüksel Temsilciliği, Genel Sekreter Ekmeleddin İhsanoğlu ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton tarafından açılacak.

- İhsanoğlu, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile de görüşecek. (Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek. (Cidde) (Fotoğraflı)

4- İtalya Dışişleri Bakanı Ema Bonino, Ürdün'de resmi temaslarda bulunacak. (Amman)

5- ABD Ulusal Güvenlik Ajansının (NSA) yürüttüğü gizli telefon ve internet kayıtlarını izleme programını basına sızdıran Edward Snowden'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

6- BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi, Cenevre'de yapılması planlanan Uluslararası Suriye Konferansı'nın hazırlık çalışmaları için ABD'li ve Rus yetkililerle BM Cenevre Ofisi'nde bir araya gelecek.

7- AB Dışişleri bakanlarının Lüksemburg'daki Genel İşler Konseyi Toplantısı devam ediyor. Toplantıda Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakere sürecinde bölgesel politikalar faslının gündeme gelmesi bekleniyor.

EKONOMİ

1- TÜİK, 2011 yılına ilişkin Yıllık Sanayi ve Hizmet İstatistikleri'ni açıklayacak. (Ankara/10.00)

2- Hazine, 3 tahvil ihalesi gerçekleştirecek.

3- AA Finans mayıs ayı Dış Ticaret Beklenti anket sonuçları açıklanacak. (İstanbul /10.30)

4- TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenecek "Doğu ve Güneydoğu Ekonomi ve Kalkınma Zirvesi: Cizre Buluşması" toplantısına katılacak. (Cizre/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, 2013 Türkiye Ekonomi Raporu'nu açıklayacak. (İstanbul / 09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukcu'nun yaş haddinden emekliye ayrılması dolayısıyla Danıştay Genel Kurulu'nda başkanlık seçimi yapılacak. (Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, DEMSA Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Demet Sabancı Çetindoğan'ın merkezi Cenevre'de bulunan İsviçre Kızılhaçı Onursal Başkanlığına seçilmesine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na, C ve D gruplarının ikinci maçlarıyla devam edilecek.

- Organizasyonun beşinci gününde, C Grubu'nda Rize'de Avustralya-El Salvador, Türkiye-Kolombiya, D Grubu'nda da Gaziantep'te Meksika-Paraguay, Mali-Yunanistan karşılaşmaları yapılacak.

(Rize/Gaziantep/18.00/21.00) (Fotoğraflı)

2- 17. Akdeniz Oyunları Mersin'de sürüyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Wimbledon Tenis Turnuvası İngiltere'nin başkenti Londra'da devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber