Başbakan Erdoğan, hastane kapılarını çile kapısı olmaktan çıkaracaklarını ve yeni yapılacak hastanelerde koğuş sistemini kaldıracaklarını belirtti.

Haber Giriş : 18 Aralık 2003 07:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, hastane kapilarini çile kapisi olmaktan çikaracaklarını ve yeni yapilacak hastanelerde kogus sistemini kaldiracaklarını belirtti.

Karaman SSK Hastanesi'nin açilis törenine katilan Basbakan Recep Tayyip Erdogan, hastanelerde rehin kalma olaylarina deginerek ?Biz istiyoruz ki, artik hastanelerde kimse rehin kalmasin. Böyle durumlarda sizlerin bizi uyarmasini istiyorum. Artik böyle bir sey söz konusu olmayacak? dedi.

Farkin iktidariyiz
Erdogan, burada yagmur altinda yaptigi konusmada, hastanenin temelinin 1997'de atildigini ve üzerinden 7 yil geçtigini belirterek, hastanenin 7.5 trilyona mal oldugunu, bunun 4.5 trilyonunun kendi dönemlerinde harcandigini söyledi. ?Is zamaninda saglam tutulsaydi, harcamalar zamaninda dürüst yapilmis olsaydi hastane su ana kadar 3 defa biterdi? diyen Erdogan, ?Biz bir farkin iktidariyiz? diye konustu. Basbakan Erdogan, hastanelerde artik SSK'li, emekli, Bag-Kur'lu ayrimi yapilmayacagini ve herkesin ortak olarak bütün hastanelerden yararlanabilecegini belirterek, bu uygulamayi 1 Ocak 2004'ten itibaren 81 ilde tamamiyla baslatmis olacaklarini söyledi.

100 bin konut
2004 içinde Konya-Karaman duble yolunu bitireceklerini, Konya-Eregli, Eregli-Karaman yolunu da en kisa zamanda tamamlayacaklarini kaydeden Erdogan, ?Yollarla medeniyete kosuyoruz? diye konustu. Erdogan, 2004 yilinda 100 bin konut temeli atacaklarini ve bu toplu konutlarda da insanca yasamayi saglayacaklarini söyledi. 1.5 milyon aileye 800 bin ton kömür dagitacaklarini ve egitim ögretim yili basinda da ilkögretim ögrencilerine ücretsiz kitap verdiklerini belirten Erdogan, sunlari kaydetti: ?Bizde söz, laf yok, is var. Bizim sizden bir istegimiz var. 28 Mart geliyor. Yerel seçimlerde görevi bizlere vereceksiniz. Insallah sehirlerimizi, ilçelerimizi, beldelerimizi nasil çagdas, modern belediyecilige kavusturacagimizi göreceksiniz.?
Basbakan Erdogan, Bag-Kur emekli maaslarina yilbasindan itibaren zam yapilmasi için çalismalarin yürütüldügünü, asgari ücreti yükselteceklerini ve Karaman'da fakülte kurulmasi için çalismalar yaptiklarini sözlerine ekledi. Erdogan, daha sonra Karaman Organize Sanayi Bölgesi'ne dogalgaz saglayacak olan tesisin açilisini yapti.

Asgari ücret çikmazi
Basbakan Erdogan, daha sonra karayoluyla Konya'ya geçerek, Konya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki dogalgaz açilisi törenine katildi. Burada yaptigi konusmada, asgari ücretin bazi sanayicilerin çocuklarinin gece kulüplerindeki mönü fiyati bile olmadigini söyleyen Erdogan, asgari ücretli isçinin eline sadece 226 milyon lira geçtigini, bu para ile bir vatandasin geçinmesinin mümkün olamayacagini bildirdi. Erdogan, Hükümet olarak bu konuda ellerinden geleni yapmaya hazir olduklarini da kaydetti. Daha sonra Basbakan Erdogan, 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlügü'nün önünde hazirlanan butona basarak ilk dogalgazin yanmasini sagladi.

Kogus sistemine son

Basbakan Erdogan ve beraberindekiler, daha sonra ek binanin açilis töreni için Konya SSK Bölge Hastanesi'ne geçtiler. Erdogan, burada yaptigi konusmada, ?'Hastane kapilarini çile kapisi olmaktan çikaracagiz. Yeni yapilacak hastanelerde kogus sistemini kaldiracagiz. Hastanelerde odalar bir ya da iki yatakli olacak'' diye konustu. Erdogan konusmalardan sonra beraberindeki bakanlarla kurdeleyi keserek, 300 yatakli ek binayi hizmete açti. Mevlana'nin 730'uncu Vuslat Yildönümü'nü anma etkiligi kapsaminda düzenlenen Seb-i Arus Töreni'ne de katilan Erdogan, beraberindekilerle birlikte Ankara'ya döndü.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber