3 Yaşındaki Sümeyye'yi öldürdüğü iddia edilen komşuya ömür boyu hapis istemi

ZONGULDAK'ta, komşusunun kızı 3 yaşındaki Sümeyye Cinkılıç'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuksuz yargılanan 35 yaşındaki Fatma K., ilk kez hakim karşısına çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Haziran 2013 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
3 Yaşındaki Sümeyye'yi öldürdüğü iddia edilen komşuya ömür boyu hapis istemi

Fatma K., suçlamayı kabul etmedi.

Kozlu Beldesi'nde 23 Aralık 2008 akşamı meydana gelen olayda, 41 yaşındaki Ferdane ve 42 yaşındaki Ali Osman Cinkılıç'ın kızları Sümeyye Cinkılıç, odasında uyuduğu sırada pencere camı kırılarak kaçırıldı. Pencerenin önünde, 'Saat 24.00'e kadar 5 bin lira getirmezsen, kızının ölüsünü çöpten alırsın' yazılı not bulunurken, birkaç saat sonra küçük kızın cesedi, boğazı kesilmiş halde eve 200 metre uzaklıktaki çöp konteynerinin yanında çuval içinde bulundu.

ANNE 7 AY TUTUKLU KALDI

Polisin soruşturmasında Ferdane Cinkılıç ve sevgilisi olduğu iddia edilen maden işçisi Cihan Bayram, küçük kızın babası madenci Ali Osman Cinkılıç'tan para sızdırmaya çalıştıkları iddiasıyla cinayet şüphelisi olarak gözaltına alındı. Tutuklanan anne Ferdane Cinkılıç ile Cihan Bayram, Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamaları sırasında 7 ay sonra delil yetersizliğinden tahliye edildi. Şubat 2011'de ise Cinkılıç ve Bayram'ın aynı gerekçe ile beraatlerine karar verildi.

KOMŞUYA DAVA

Cumhuriyet Savcısı'nın yeniden başlattığı soruşturmada, mahallede oturanlardan alınan yazı örnekleri, pencere önüne bırakılan nottaki yazıyla karşılaştırılması için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. El yazısı nottaki yazıyla uyuşan Cinkılıç ailesinin komşusu Fatma K. gözaltına alındı. Suçlamayı kabul etmeyen Fatma K., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Fatma K., avukatının itirazı sonucu 1 ay sonra ise tutuksuz yargılanmak üere serbest bırakıldı.

Hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Fatma K., Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen ilk duruşmada hakim karşısına çıktı. Duruşmada küçük kızın anne ve babası yer almadı. Suçlamayı kabul etmeyen Fatma K., "Sümeyye'nin annesi ile bir iki defa gelip gitmemiz oldu. Sümeyye bir kez annesi ile bize geldi. Ben kesinlikle Sümeyye'yi öldürmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Duruşma ertelenirken, Fatma K., adliyeden ayrılırken gözyaşlarını tutamadı. Fatma K.'yı eşi Nizamettin K., teselli etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber