Başkan Çerçioğlu'ndan Erdem'e cevap

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Ilıcabaşı Mahallesinde başlatılacak olan kentsel dönüşüm çalışmaları için "Seçimlerden sonra yapılmalı" diyen Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'e cevaben, "Depremin seçimi beklediği nerde görülmüş" ifadelerini kullandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2013 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkan Çerçioğlu'ndan Erdem'e cevap

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Ilıcabaşı Mahallesinde başlatılacak olan kentsel dönüşüm çalışmaları için "Seçimlerden sonra yapılmalı" diyen Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'e cevaben, "Depremin seçimi beklediği nerde görülmüş" ifadelerini kullandı.

Aydın'ın birinci derece deprem bölgesi olduğunun altını çizen Başkan Çerçioğlu, Ilıcabaşı Mahallesinin Afet ve Acil Yardım Yönetimi tarafından afet riski altındaki alan olarak tespit edilip bakanlar kurulunca onaylandığını belirterek, "Milletvekili Mehmet Erdem kentsel dönüşüm için seçimi bekleyelim ifadesini kullanıyor. Bu ifadeler gösteriyor ki, Sayın Erdem olası bir depremde vatandaşın canını değil, seçimdeki oyunu düşünüyor. Benim bazıları gibi oy hesabım yok. Öyle bir hesap içerisinde olsam kentsel dönüşüm çalışmalarına girişmem. Ben oy kaybetmeye razıyım, yeter ki Ilıcabaşı Mahallesinde yaşayan vatandaşlarımızın bir tekinin bile canına zarar gelmesin. Buradaki konutların depreme dayanıksız olduğu bilindiği halde oy hesabıyla vatandaşın canını hiçe saymak izah edilebilir bir durum değildir. Sayın Mehmet Erdem vatandaşın mağduriyeti üzerinden oy devşirme hesabı içerisine girmiştir" dedi.

Milletvekili Erdem'in, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olduğunu açıklama cesaretini gösteremediğini kaydeden Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Milletvekili Erdem, kentsel dönüşümle ilgili olarak "ben bilmiyorum" ifadelerini kullanıyor. Sayın Erdem o zaman buyursun gelsin, biz kendisine anlatalım. Bize gelmeyi istemiyorsa, vatandaşı galeyana getirmeye çalışmak yerine Ankara'ya gidip bakanlıktan bilgi alsın" şeklinde konuştu. seçimlerden önce kentsel dönüşümü yapacaklarını belirten Başkan Çerçioğlu, "Seçimden sonra, İLSEL dönüşümü de gerçekleştireceğim. Sayın Mehmet Erdem'e kalsa seçimlere 9 ay kaldı diye hizmet götürmeyebilir. Biz 29 Mart 2014 gününe kadar projelerimizi sürdürüp, hizmeti vatandaşımızın ayağına götürmeye devam edeceğiz. Ilıcabaşı Mahallesindeki vatandaşlarım hiç endişe etmesin, rahat olsunlar. Onların haklarını en iyi şekilde koruyacağız" dedi.

İktidar partisine mensup bir Milletvekilinin kendi bakanlığının projesi ile ters düşmesinin traji komik olduğunun altını çizen Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Mehmet Erdem kendi bakanlığı ile ters düşüyor. Yine tekrarlıyorum, deprem seçimleri beklemez. Sayın Erdem'in oy için sergilediği bu tavır Milletin vekiline yakışan bir tutum değildir. Bizim, Sayın Erdem'den beklediğimiz bizlerle diyalog kurarak "Bizimde üstümüze düşen bir görev var mıdır" demesiydi. Ama Sayın Erdem her zamanki gibi projelerimizi engelleme refleksi içinde hareket ediyor. Fakat Sayın Erdem'in bu defaki söylemleri vatandaşın canı üzerinden oy devşirme taktiğidir ve son derece tehlikelidir. Biz ilk günkü gibi aynı kararlılıkla Aydın için çalışmaya devam ediyoruz. Ama bazı kesimler vatandaşa giden hizmetin hızını kesmek istiyorlar. Daha birkaç ay önce, Atatürk Kent Meydanındaki 600 araçlık Otopark inşaatı sahasında tarihi eser bulunduğu dedikoduları ile devletin iki bürokratı inşaat sahasında inceleme yaptı. Bu müdürlere, bu talimat kim tarafından verilmiştir, bunu Aydın halkının takdirine bırakıyorum" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber