İşte Türkiye'nin en pahalı ve en ucuz bölgeleri

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, 2012 yılında en pahalı bölge 113,1 Fiyat Düzeyi Endeksi ile İstanbul olurken, en ucuz bölge 94,4 ile Siirt, Batman, Mardin, Şırnak'ın yer aldığı bölge oldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2013 22:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
İşte Türkiye'nin en pahalı ve en ucuz bölgeleri

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, 2012 yılında en pahalı bölge 113,1 Fiyat Düzeyi Endeksi ile İstanbul olurken, en ucuz bölge 94,4 ile Siirt, Batman, Mardin, Şırnak'ın yer aldığı bölge oldu.

Gıda ve alkolsüz içecekler ana grubunda en pahalı bölge

Gıda ve alkolsüz içecekler ana grubunda en yüksek Fiyat Düzeyi Endeksi 108,0 ile İstanbul'da gerçekleşti. Aynı ana grup için Fiyat Düzeyi Endeksi en düşük olan bölge 94,7 ile Gaziantep, Adıyaman, Kilis oldu.

Ulaştırma ana grubunda en pahalı bölge Ankara oldu

Ulaştırma ana grubunda en yüksek Fiyat Düzeyi Endeksi 106,3 ile Ankara'de gerçekleşti. Aynı ana grup için Fiyat Düzeyi Endeksi en düşük olan bölge 91,4 ile Mardin, Batman, Şırnak, Siirt oldu.

Diğer ana gruplarda FDE değerleri bölgelere göre değişiklik gösterdi

Dağılım genişliği en az olan ana gruplardan birisi alkollü içecekler ve tütün ana grubudur. Bu ana grupta en yüksek Fiyat Düzeyi Endeksi 100,2 ile Van, Muş, Bitlis, Hakkari ve Mardin, Batman, Şırnak, Siirt bölgelerinde gerçekleşti. En düşük Fiyat Düzeyi Endeksi 99,8 ileTekirdağ, Edirne, Kırklareli ve Balıkesir, Çanakkale bölgelerinde oldu.

Giyim ve ayakkabı ana grubunda en yüksek Fiyat Düzeyi Endeksi 107,4 ile Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane'de gerçekleşti. Aynı ana grup için Fiyat Düzeyi Endeksi en düşük olan bölge 86,4 ile Zonguldak, Karabük, Bartın oldu.

Konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlar ana grubunda en yüksek Fiyat Düzeyi Endeksi 148,5 ile İstanbul'da gerçekleşti. Aynı ana grup için Fiyat Düzeyi Endeksi en düşük olan bölge 86,2 ile Mardin, Batman, Şırnak, Siirt oldu.

Mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetleri ana grubunda en yüksek Fiyat Düzeyi Endeksi 109,4 ile Ankara'de gerçekleşti. Aynı ana grup için Fiyat Düzeyi Endeksi en düşük olan bölge 95,1 ile Gaziantep, Adıyaman, Kilis oldu.

Sağlık ana grubunda en yüksek Fiyat Düzeyi Endeksi 117,0 ile Ankara'da gerçekleşti. Aynı ana grup için Fiyat Düzeyi Endeksi en düşük olan bölge 87,5 ile Kastamonu, Çankırı, Sinop oldu.

Haberleşme ana grubunda değişim gözlenmemesinin nedeni, bu gruptaki telefon görüşme ve internet abonelik ücreti gibi tüm madde çeşidi fiyatlarının bütün bölgelerde aynı olmasıdır.

Eğlence ve kültür ana grubunda en yüksek Fiyat Düzeyi Endeksi 110,0 ile Balıkesir, Çanakkale'de gerçekleşti. Aynı ana grup için Fiyat Düzeyi Endeksi en düşük olan bölge 92,0 ile Şanlıurfa, Diyarbakır oldu.

Dağılım genişliği en fazla olan Eğitim ana grubunda en yüksek Fiyat Düzeyi Endeksi 166,1 ile İstanbul'da gerçekleşti. Aynı ana grup için Fiyat Düzeyi Endeksi en düşük olan bölge 69,0 ile Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli oldu.

Lokanta ve oteller ana grubunda en yüksek Fiyat Düzeyi Endeksi 117,2 ile Ankara'da gerçekleşti. Aynı ana grup için Fiyat Düzeyi Endeksi en düşük olan bölge 91,2 ile Konya, Karaman oldu.

Çeşitli mal ve hizmetler ana grubunda en yüksek Fiyat Düzeyi Endeksi 109,7 ile İstanbul'da gerçekleşti. Aynı ana grup için Fiyat Düzeyi Endeksi en düşük olan bölge 94,1 ile Kastamonu, Çankırı, Sinop oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber