Yolcu otobüsünden tarih fışkırdı!

Aydın'ın Buharkent İlçesi'nde, jandarmanın durdurduğu yolcu otobüsünün bagajındaki çantalarında tarihi değeri olduğu öne sürülen toplam 21 krom kapı tokmağı ve süsü ile yakalanan 2 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Haziran 2013 21:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yolcu otobüsünden tarih fışkırdı!

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmasıyla S.A. ve A.K.'nin ellerindeki tarihi eserleri Aydın ve İzmir'e götüreceklerini belirleyip, takibe aldı. Takip sonucu iki şüphelinin yolcu otobüsüyle İzmir'e gitmek üzere yola çıktıkları belirlendi. Bunun üzerine Aydın, Buharkent İlçe Jandarma Komutanlığı ile irtibata geçildi. Antalya-İzmir Karayolu üzerindeki Buharkent İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bugün saat 13.00 sıralarında, iki şüphelinin içinde bulunduğu 35 AP 035 plakalı yolcu otobüsünü durdurdu. Otobüsün bagajında yapılan aramada yolculardan A.K. ve S.A.'ya ait spor çantalarda Orta ve Yakın Çağ Dönemleri'ne ait olduğu ileri sürülen toplam 21 krom kapı tokmağı ve süsü ele geçirildi. Çantaların kendilerine ait olduğunu ancak, içinden çıkan tarihi eserlerle kendilerinin bir ilgisinin bulunmadığını ileri süren A.K. ve S.A., gözaltına alındı.

Ele geçirilen 21 parça tarihi eser Karacasu Afrodisias Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Ele geçirilen tarihi eserlerin maddi değerinin çok fazla olmadığı, daha çok dolandırıcılık olaylarında kullanıldığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber