Trafik eğitimi alan bölüm mezunları işsiz

Ülkemizde trafik eğitimi veren tek üniversite bölümü Ulaştırma ve Trafik Programı'dır. Ancak program mezunlarına hiç kontenjan açılmamaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Haziran 2013 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trafik eğitimi alan bölüm mezunları işsiz

Haber Gönder yoluyla iletilen aşağıdaki içerik, uygun bulunarak yayıma alınmıştır.

Ülkemizde trafik eğitimi veren tek üniversite bölümü Ulaştırma ve Trafik Programı'dır.

Asfalt deneyleri, sinyalizasyon hesabı, şehiriçi trafik işaretlerinin yerleştirilmesi, trafik adalarının ve kavşakların düzenlenmesi, sinyalizasyon hesaplarının yapılması, şerit genişliği hesabı, yol projesi hazırlama, Gelecekteki trafiği hesaplama ve duruma göre şerit sayısını belirleme gibi karayolu inşaatı ve trafik düzenlemelerinin yapılmasına dair eğitim veren üniversite bölümü mezunları ne karayollarında ne de belediyelerde iş bulabilmektedirler.

Aynı zamanda kazayeri bilirkişisi ünvanına sahiptirler ancak 3 yıl deneyim şartı dolayısı ile bu işi de yapamamaktadırlar. Adliyelerde bilirkişi ilanları açıldığında Kazayeri Bilirkişisi olarak başvurmak isteyen bölüm mezunlarının karşısına 3 yıl deneyim şartı çıkmaktadır .Deneyimi sağlayabilecekleri hiç bir kurum ya da kuruluş olmadığı için bu görev polis memurlarına verilmektedir.

Belediyelerde asfalt deneylerini yapabilecek, gerekli trafik işaretlemelerini yapabilecek, yol projesi çıkarabilecek, sinyalizasyon hesaplarını yapabilecek, gerekli ada ve kavşakların düzenlenmesini yapacak teknik donanıma sahip olan bu bölüm mezunları işsizdir.

Bölüme 2013/1 KPSS de 1 kişilik komik bir kontenjan ayrılmış ve bölüm mezunları tamamen hayal kırıklığı yaşamıştır.

Aynı şekilde Ulaştırma Bakanlığı 0 kontenjan ile durumu daha da vahim hale getirmiştir.

Yol kenarı trafik denetim istasyonlarında bu bölüm mezunlarının yerine torpilli ilkokul mezunları çalışmaktadır.

Belediyelerde trafik zabıtası olarak bu bölüm mezunlarının görev yapması çok daha etkili olacak, şehir trafiğinde rahatlamalar olacak ve uygun projeler üretilecektir.

Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Belediyeler ve Adliyeler(Kazayeri Bilirkişisi olarak) bu bölüm mezunlarına dikkate almalıdırlar...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber