Torpilli Orman muhafaza alımına dava açılmalı

Orman Muhafaza Memuru alımına torpili bulaştıracak olan sözlü sınav düzenlemesine dava açılması halinde, iptal kararı çıkabilir

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Haziran 2013 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Torpilli Orman muhafaza alımına dava açılmalı

27 Haziran 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararıyla, ilk defa Orman Muhafaza memuru alımında ayrıksı bir düzenleme yapılmış ve bu kadroya yapılacak alımlar merkezi memur yerleştirmesi dışına çıkarılmıştır. Ayrıca düzenleme sırasında kadroya yapılacak alımlarda sözlü ve uygulamalı sınav yapılmasına karar verilmiştir.

Bakanlar Kurulunun, diğer memurları sözlü sınava tabi tutmadan alırken, Orman Muhafaza Memurları için bu türden bir düzenleme yaparak sözlü ve uygulamalı sınav yapmasının bir kamu yararı içermesi gerekmektedir.

Bu yönde bir gerekçe olduğunu düşünmüyoruz.

Bu ndenle, 27 Haziran 2013 tarihli düzenlemenin iptali için Danıştay'da dava açılması halinde, yürürlüğün durdurulması kararı çıkacağını düşünüyoruz. Bunun için, karardan etkilenen KPSS adaylarından birisinin dava açması gerekmektedir.

Bu konuda daha önce benzer yönde açılan bir davada, yürürlüğün durdurulması kakararı çıkmıştır. Detaylar için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber