Çelik: 4/C'liler 1 Ağustos'da masamızda olacak/ Video

Çelik, Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve sendika yöneticileri ile yaptığı görüşmenin ardından, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2013 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "1 Ağustos'ta 4/C'liler de bizim toplu sözleşme masamızda olacak ve onların sorunlarını çok daha ayrıntılı bir şekilde bu toplu sözleşmede ele alacağız. Yapılması gereken iyileştirmeler hangi alanlarda ise onları da birlikte masa etrafında konuşup, demokratik yollardan onların haklarının, konumlarının iyileştirilmesi konusunda çalışmalar yapacağız" dedi.

-4/C'lilerin durumları

4/C olarak ifade edilen, ağırlıklı olarak özelleştirme neticesinde farklı bir statü alan çalışanlarla ilgili talepleri de bildiklerini dile getiren Çelik, "Bunları da değerlendirdiğimizi, sorunlarını iyi bildiğimizi, özellikle 4/C çalışanlarının iyi bilmesini istiyorum" değerlendirmesini yaptı.

Özelleşen kurumlardan, kamu çalışanlarının diğer kamu kurumlara geçtiğini hatırlatan Çelik, diğer çalışanların ise depoya alınarak, oradan kamu kurumlarına 4/C statüsünde dağıtıldığını söyledi.

Çelik, şunları söyledi:

"Şuanda sayı olarak 23 bin civarındaki 4/C çalışanımızın da kadro taleplerini biz biliyoruz. İş veya memur statüsünde çalışma taleplerini biliyoruz. Ancak, özelleştirmeler devam edeceğine göre, kamu kurumlarında özelleşecek olan kurumlarda, nitelikli personelin kalmama ihtimali dikkate alındığında yani kadroya aldığınız zaman meydana gelecek olan, özelleştirmelerdeki aksamaları dikkate alarak kadroya alınmaması noktasında bir kararımız oldu. Ancak bu 4/C'lilerin şu anda karşı karşıya bulunduğu sorunları ve taleplerini görmemezlikten gelme anlamını taşımamaktadır. 1 Ağustos'ta 4/C'liler de bizim toplu sözleşme masamızda olacak ve onların sorunlarını çok daha ayrıntılı bir şekilde bu toplu sözleşmede ele alacağız. Yapılması gereken iyileştirmeler hangi alanlarda ise onları da birlikte masa etrafında konuşup, demokratik yollardan onların haklarının, konumlarının iyileştirilmesi konusunda çalışmalar yapacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber