Öğrenciler gıda güvenliği konusunda üniversitede eğitilecek

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), TÜBİTAK destekli proje kapsamında, ilkokul öğrencilerini ve velilerini, gıda güvenliği konusunda bilgilendirecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2013 21:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, YTÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emine Gülhan Bakırdere ve ekibi tarafından hazırlanan, TÜBİTAK tarafından desteklenen "Yiyeceklerimizde ve içeceklerimizde bizi bekleyen tehlikeler: Gıda bilinci kazandırma" projesinin, 01-05 Temmuz'da üniversitenin Davutpaşa Yerleşkesi'nde gerçekleştirileceği belirtildi.

Gıda maddelerinin içeriğinde insan sağlığı için risk oluşturabilecek birçok toksik maddenin farklı derişimlerde bulunabileceği kaydedilen açıklamada, projede beş ilköğretim okulundan altışar öğrenci ile her okulan ilerde farklı projeler üretme ve yaratıcı yeteneklerini geliştirme isteği olan birer öğretmenin yer alacağı aktarıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Seçilen öğrencilere ve ailelerine gıda güvenliği bilinci oluşturmayı amaçlayan projede, öğrencilere yiyecek ve içeceklerdeki toksik maddeler hakkında genel bilgi verilerek sağlıklı beslenme bilinci aşılanacak ve laboratuvarlarda farklı kimya, biyoloji ve gıda deneyleri yaptırılacak. YTÜ Laboratuvarlarında örneğin suyun PH derecesini ölçecek olan çocuklar, yoğurt mayalayacak. Projedeki en büyük kazanım, öğrenciler vasıtasıyla onların ebeveynlerine ulaşarak gıda bilincini topluma yaymak olacak. Özellikle eğitim durumu düşük ebeveynlere sahip çocuklarımızı gıda güvenliği konusunda bilinçli birer tüketici haline getirip, hem çocuklarımızın kendi sağlıklarını koruyabilmeleri hem de onlar vasıtasıyla bilgiyi ailelere ulaştırarak anne-babaların da bu bilince dahil edilmeleri proje kapsamında planlanmakta."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber