Bu servisteki tüm memurlar her türlü işe bakacak

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Isparta Müdürlüğünde doğum, ölüm, evlenme ve yerleşim belgesi servisleri kaldırılarak, tüm memurların her işlemi yapabildiği sistem uygulanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2013 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri İl Müdürlüğü, farklı hizmetlere bakan servisleri kaldırarak, tüm memurların her işlemi yapacağı sistemi uygulamaya başladı.

Isparta Vali Yardımcısı Kadri Canan, Valilik Göl Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri İl Müdürlüğündeki fiziki düzenlemelerle ilgili yaptırılan çalışmayı açıkladı.

Devletin kamu kurumlarında verimliğin arttırılması için 2003'te kamu yönetimi reformu çalışmaları yaptığını ifade eden Canan, bu kapsamda Nüfus ve Vatandaşlık İşleri İl Müdürlüğünde çalışma başlattıklarını anlattı.

Daha önce servis bazında hizmet veren personelin tamamının her türlü işi yapabilir şekilde yeniden düzenlendiğini bildiren Canan, böylece vatandaşların servis farkı gözetmeksizin işini herhangi bir memura yaptırabildiğini söyledi. Canan, örnek bir çalışma olduğuna inandıkları sistemin tüm kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanması gerektiğini düşündüklerini kaydetti.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri İl Müdürü Muhsin Demir ise bütün kamu kurumlarının daha aktif ve daha iyi hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.

Müdürlüklerinin kamu kurumları arasında en fazla işlemin yapıldığı birim olduğuna dikkati çeken Demir, bu nedenle bu birimin verimli hale getirilmesinin önem taşıdığını vurguladı.

Bu kapsamda geçen yıl mayıs ayında ölüm, doğum, cüzdan, yerleşim ve evlenme servislerini kaldırılarak, yerine her memurun her işi yapabileceği bir sistemi getirdiklerini anlatan Demir, "Bu sistemle hiçbir memurumuz, 'Bu benim işim değil' diyemeyecek. 17 işlemci masa oluşturduk. Vatandaş numarasını alıyor, 17 işlemci masadan hangisine giderse gitsin işlemini yaptırabiliyor" diye konuştu.

Demir, sistemin Türkiye'deki hiçbir kamu kurumunda örneği bulunmadığını sözlerine ekledi.

- Vatandaş yeni sistemden memnun

Batı Akdeniz Stratejik Araştırmalar Enstitüsünce (BASA) 350 kişi ile yüz yüze görüşülerek yapılan ankette, vatandaşa yeni sistemle ilgili görüşleri soruldu.

Ankette, "Eski halinde gerçekleştirdiğiniz işlemlerde ortalama ne kadar bekliyorsunuz" sorusuna vatandaşların yüzde 74,1'i yarım saat ile 3 saat arasında değişen cevaplar verirken, katılımcıların yüzde 97,13'ü yeni sistemle 1 dakikaya düşen bekleme süresinden memnun olduğu dile getirdi.

"Yeni sistemle hizmet kalitesi artmıştır" fikrini destekleyenlerin oranı ise yüzde 95,7, aldıkları hizmetten memnun olanların oranı ise yüzde 97,99 oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber