Orman yangınlarının yüzde 90'ı insan kaynaklı

Kayseri Orman Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi imkanlarıyla alınan 21 yangın söndürme tankeri, düzenlenen törenle ilçelere ve köylere dağıtıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2013 21:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara, orman yangınlarının yüzde 90'ının insan kaynaklı çıktığını söyledi.

Orman İşletme Şefliği'nde düzenlenen törene Vali Orhan Düzgün, Vali Yardımcısı Davut Haner, Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşması yapan Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara, Kayseri ilinde 210 bin hektar alanın ormanlık alan olduğunu söyledi. Kara, "Ormanlık alanın önemli bir kısmını ağaçlandırma sahaları oluşturmaktadır. Orman yangınlarına müdahale süresini kısaltacak ve etkili bir mücadele imkanı sağlayacak 21 adet yangın söndürme amaçlı su tankerinin kritik yerleşim birimlerinde konuşlandırılacak olması orman idaremizin gücüne güç katacaktır." dedi.

2012 yılında Kayseri'de 6 adet ormanı yangını çıktığını ve 16,5 hektar alan yandığını dile getiren Kara, yangınların yüzde 90'nın insan kaynaklı olduğunu söyledi. Kara, yangınların kasıtlı ve ihmal sonucu çıktığını kaydederek, sıcaklığın arttığı bu dönemlerde yangın riskine karşılık vatandaşları da uyardı.

Vali Orhan Düzgün ise bazı orman yangınlarının kasıtlı çıkarıldığını ifade etti. Anız yangınlarının da orman yangınlarına sebep olduğunu belirten Düzgün, bu konuda vatandaşları uyardı. Vali Düzgün, "Anız yangınlarıyla topraktaki birçok canlının ölümüne sebep olunuyor. Doğa ile iç içe olan canlılarımızı da korumak hepimizin görevi. Vatandaşların anız yakımı konusunda duyarlı olmasını istiyorum." dedi.

Konuşmaların ardından törenle yangın söndürme tankerleri dağıtıldı. Tankerlerin nasıl çalıştığını inceleyen Vali Düzgün, hortumla fidanlıkları sularken, gazeteciler de nasibini aldı. Vali Düzgün, sıcak havada görev yapan gazetecileri serinletmeyi ihmal etmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber