Küçük Merve Nur öldü, doktor ataması yapıldı

Şanlıurfa'da, tek doktorun 2 ay önce tayin istemesiyle boşalan Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hematoloji servisine, 5 yaşındaki Merve Nur Kurt'un hayatını kaybetmesinden 2 gün sonra doktor ataması yapıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Haziran 2013 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Küçük Merve Nur öldü, doktor ataması yapıldı

Şanlıurfa'da, tek doktorun 2 ay önce tayin istemesiyle boşalan Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hematoloji servisine, 5 yaşındaki Merve Nur Kurt'un tedavi için gittiği Gaziantep'te hayatını kaybetmesinden 2 gün sonra doktor ataması yapıldı. Lösemi ve talasemili çocuk hastalar, bugün göreve başlayan Hematoloji uzmanı Prof. Dr. Bahattin Tunç'u çiçeklerle karşıladı.

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hemotoloji Bölümünde görevli tek uzman doktor, geçen nisan ayında tayin isteyerek Ankara'ya gitti. Tek doktorun kentten ayrılmasıyla serviste tedavi gören 300 kadar lösemi ve talasemi hastası çocuk, yakınları tarafından Gaziantep Onkoloji Hastanesi'ne götürülmeye başladı. Lösemi hastası Merve Nur Kurt da 2 gün önce fenalaşınca, yakınları tarafından götürüldüğü Gaziantep'te yaşamını yitirdi. Lösemi ve talasemili çocukların yakınlarının tepkisine yol açan küçük kızın ölümünün ardından, bugün Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde görevli çocuk hematoloji uzmanı Prof.Dr. Bahattin Tunç, geçici görevlendirmeyle Şanlıurfa'ya atandı.

DOKTOR ÇİÇEKLERLA KARŞILANDI

3 doktorun daha atandığı ancak henüz başlamadığı kente geçici olarak gelen Prof.Dr. Bahattin Tunç, görev yeri olan Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde lösemi hastası 9 yaşındaki Usame Bakırcı ve ailesi tarafından karşılandı. Çiçeklerle karşılanan Prof.Dr. Tunç, çok mutlu olduğunu belirterek hasta çocuk ve yakınlarına teşekkür etti.

Türkiye'de hematoloji uzmanının yetersiz olduğuna değinen Prof.Dr. Tunç, "Türkiye'de ne yazık ki hematoloji uzmanı sayısı çok sınırlıdır. Son yıllarda hematoloji alanında eğitim verilmeye başlanmasıyla birlikte bu sıkıntılar zamanla azalacaktır. Şimdi bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Şu an kliniğimizde eğitim gören 13 hematolog var. Bunlar eğitimlerini tamamladığında büyük oranda bu eksiklikleri gidereceğiz. Bu çocukların yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Bir kan için Şanlıurfa'dan Ankara'ya bile gelenler var. Ben Şanlıurfa'ya geçici ve raportör olarak geldim, uzman arkadaşlarımız da ilerleyen günlerde göreve başlayacak" diye konuştu.

MAZLUM-DER SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Öte yandan Şanlıurfa'da doktor olmadığından tedavi için gittiği Gaziantep'te yaşamını yitiren 5 yaşındaki lösemili hastası Merve Nur Kurt için Mazlum-Der şubesi savcılığa şikayetçi oldu. Mazlum-Der Şubesi Başkanı Meral Dervişoğlu, küçük kızın ölümünde ihmali bulunduğunu iddia ettiği Sağlık Bakanlığı ve ilgili kurumlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber