İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sabah'ın Haberine Bir Düzeltme de Sayın Remzi Kaya'dan

Memurlar.net olarak her sabah, güne yazılı basında memurlara ilişkin olarak yer alan haberleri içeren bir seçki ile başlamaktayız. Bugün de, aynı şekilde sabah editörümüzce bir seçki yapılmıştır. Ancak, Sabah gazetesinden yapmış olduğumuz alıntı da Türkçe öğretmenliğine ilişkin yanlış bir detay yer almıştır. Bunun üzerine söz konusu haberi yayından çekip, "Sabah Gazetesinin Bir Haberinde, Üç Yanlış" başlıklı yeni bir haber ile düzeltme yayımladık. MEB Personel Genel Müdürlüğü de konununun önemi nedeniyle aynı hususta sitemize bir açıklama göndermiştir. Aynen yayımlıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ocak 2006 18:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net'in düzeltme yayımladığı haberi görmek için tıklayın.

MEMURLAR.NET İNTERNET SAYFASININ YÖNETİMİNE

30/01/2006 tarihli internet sayfanızın Öğretmen atamasında 'tarih' gerilimi başlıklı bölümünün aşağıda yer alan ikinci haberiniz incelenmiştir.

BÜYÜK YARIŞ YAŞANACAK

Atamalarla ilgili ikinci tepki Türkçe öğretmenliği bölümü mezunlarından geldi. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat mezunları da Türkçe öğretmenliği için başvuru yapabiliyor. Geçen yıl bu şekilde başvuru yapan Türk Dili ve Edebiyat bölümü mezunları nedeniyle atanamayan 400 öğretmenin açtığı dava da sürüyor. Türkçe öğretmenliği bölümü mezunları Şubat ayında gerçekleştirilecek atamalarda da Türk Dili ve Edebiyat bölümü mezunlarıyla kendileri için ayrılan kadroyu paylaşmak zorunda kalacak.

2006-1 atama döneminde Türkçe Öğretmenliğine; Talim ve Terbiye Kurulunun 12/07/2004 tarihli ve 119 sayılı Karar eki Çizelge de gösterildiği ve 2006-1 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzunda da ifade edildiği gibi sadece üniversitelerin Eğitim Fakültelerinin Türkçe Öğretmenliği programından mezun olanların başvurular kabul edilmektedir.

Bu nedenle, söz konusu haberinizdeki yanlışlığın düzeltilmesi, ilgililerin yukarıda belirtilen açıklamalarımız doğrultusunda bilgilendirilmesini arz ve rica ederim.

30/01/2006
Remzi KAYA
Millî Eğitim Bakanlığı
Personel Genel Müdürü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber