Tarım sigortasından 100 bin TL aldı

Düzce'nin Akçakoca ilçesi Tepeköy Köyünde geçtiğimiz günlerde tarım ilaçlaması yaparken hayatını haybeden Ali Ceylan'ın ailesine Tarım Kredi Kooperatifi tarafından ölüm teminatı olarak 100 bin TL ödeme yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2013 08:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tarım sigortasından 100 bin TL aldı

Tarım Kredi Kooperatifi yetkililerinden alınan bilgilere göre, Ali Ceylan adlı vatandaşın 18 Aralık 2012 tarihinde 3 bin TL'lik kredi kullandığını, bu krediye karşılık 100 TL sigorta primi kesildiği ve şahsın vefat ettiği için sigortadan varislerinin 100 bin TL para aldığını, kooperatife ait olan 3 bin TL'lik borcunun ise silindiği öğrenildi. Bu sigorta primlerinin sadece vefat halinde değil diğer bütün kazaları da kapsadığı aktarıldı.

Ali Ceylan'ın oğlu Fahri Ceylan, "Babam tarlada çalışırken bir kaza geçirdi ve vefat etti. Çok büyük üzüntü duyduk. Babam Tarım Kredi Kooperatifi'nden sigortalı olduğu için hakkı olan prim parasını almak için başvurduk. Bize tam 100 bin TL verildi. Bu para bizim üzüntümüzü gidermez ama geride kalanlar için biraz olsun destek oldu" dedi.

Ceylan, çiftçilere sigorta yaptırmaları konusunda uyarılarda bulunarak, "Her çiftçinin mutlaka sigorta yaptırmaları gerekir. 100 TL büyük bir miktar değil. Herhangi bir kaza geçirsen dahi sigortadan para alabiliyorsun. Bu çok güzel bir uygulama. Herkesin sigorta yaptırmaları gerekiyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber