Pilot olmayı hayal eden Zeynep, yatağa mahkum oldu

Konya'da pilot olmayı hayal eden 15 yaşındaki Zeynep Aydilek, geçen yıl yakalandığı 'Alexander' adı verilen sinir sistemi hastalığı nedeniyle yatağa mahkum yaşamak zorunda kaldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Haziran 2013 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da pilot olmayı hayal eden 15 yaşındaki Zeynep Aydilek, geçen yıl yakalandığı 'Alexander' adı verilen sinir sistemi hastalığı nedeniyle yatağa mahkum yaşamak zorunda kaldı. Konuşma yeteneğini de kaybeden Aydilek, burnundan verilen özel sıvı gıdalarla besleniyor. Baba Muhsin Aydilek, "Doktorlar, kızımın hastalığının henüz tedavisinin bulunmadığını ve ölümcül bir hastalık olduğunu belirtti. Kızım her geçen gün gözlerimin önünde eriyor. Belki yurt dışında tedavisi olabilir. O yüzden Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza seslenip, onlardan yardım bekliyorum" dedi.

Konya'da oturan Necip Fazıl İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Zeynep Aydilek'in ayakları ve vücudunda, geçen yılın şubat ayında kramplar oluşmaya başladı. Rahatsızlığının artması üzerine ailesi, kızlarını hastaneye götürdü. Yapılan muayene sonucu doktorların Zeynep Aydilek'in rahatsızlığının ergenlik döneminden kaynaklanan tepkiler olduğunu ve zamanla geçebileceğini söylediği öne sürüldü. Ancak, Zeynep Aydilek yürümekte ve konuşmakta güçlük çekmeye başladı. Bunun üzerine Aydilek, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) sevk edildi. Burada yapılan tetkiklerde 'Ağır derece mental retardasyon' adı verilen geliş hastalığı ile milyonda 1 rastlanan 'Alexander' adı verilen sinir sistemi hastalığı konuldu.

BURNUNDAN BESLENİYOR

Hastalığı hızla ilerleyen ve daha önce pilot olma hayali kuran Zeynip Aydilek, yürüyemiyor, konuşamıyor ve yatağa mahkum olarak yaşıyor. Burnundan verilen özel sıvı gıdalarla beslenen Aydilek, karşısındaki kişilere ise sadece göz hareketleriyle cevap verebiliyor. Güvenlik görevlisi baba Muhsin Aydilek, yaşadıklarını anlattı:

"Kızımı hastaneye ilk götürdüğümüzde ergenlik tepkileri ve psikolojik bir rahatsızlık olduğunu söylediler. Ancak kızımın vücudunda günden güne kasılma ve kramplar oluşmaya devam etti. Kısa bir süre sonra Zeynep konuşma yeteneğini de yitirmeye başladı. Biz de GATA'ya götürdük. Burada da bir takım tetkikler yapıldı. kızımın milyonda 1 görülen 'beyaz cevher tutulumu, 'Alexander' hastalığına yakalandığını, henüz tedavisinin olmadığını ve ölümcül bir hastalık olduğunu öğrendik. Dünyamız başımıza yıkıldı."

Sağlık Bakanlığı'nın izni ile tedavisi için bir ilaç denemesinin yapıldığını ifade eden Muhsin Aydilek, şöyle dedi:

"Uygulanan ilaç hastalığın ilerlemesini şimdilik durdurdu. Ancak, kızıma yüzde 100 özürle raporu verildi ve taburcu ettiler. Yaklaşık 1 yıldır evde bakımını yapıyoruz. Her hangi bir tedavi olmuyor. Ben ümidimi kesinlikle kesmedim. Belki yurt dışında tedavisi olabilir. O yüzden Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza seslenip, onlardan yardım bekliyorum. Oda bir baba, ben kızım için her şeyi yapmaya hazırım."

"ZEYNEP, 'KURTARIN BENİ' DER GİBİ BAKIYOR"

Zeynep'i sürekli ziyaret ettiğini ve moralini yüksek tutturmaya çalıştıklarını söyleyen teyzesi Zeliha Kayar, "Çaresiz durumdayız, elimizden hiçbir şey gelmiyor. Zeynep bekliyor 'kurtarın beni' der gibi bakıyor. Direniyor, yaşamak istiyor. Sağlık Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyorum. Zeynep'in hayalleri vardı. Pilot olmak istiyorum derdi. Okulunda çevresinde ailesinde çok sevilen bir çocuktu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber