Makine ve otomotiv laboratuvarının temeli atıldı

Amasya Üniversitesi'nde Teknoloji Fakültesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin kullanacakları makine ve otomotiv laboratuvarının temeli atıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2013 19:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Makine ve otomotiv laboratuvarının temeli atıldı

Teknoloji Fakültesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda makine ve otomotiv programlarındaki laboratuvar imkanlarının her geçen gün yeni fiziksel alanlar ve yeni laboratuvar malzemeleriyle daha donanımlı hale geldiğini belirten Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Feda Öner, "Söz konusu laboratuvarlar ile mesleki eğitim öğretimde hedeflediği yüksek kalite standartlarıyla mezunlarına uygulama becerisi kazandırma yetkinliği ile ulusal ve uluslararası düzeyde adından söz ettiren, iş dünyası ile işbirliği içinde geleceğin nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamaya yönelik etkili çözümler üreten bir Meslek Yüksekokulu olmak yolunda önemli bir adım atılmış oldu" dedi.

Öner, 'Mesleki ve teknik eğitimde kalitenin adresi' parolasıyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Geçen yıl Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ile eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan ve bu yıl ilk defa Makine Mühendisliği'ne de 40 öğrenci kabul edeceklerini anlatan Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Metin Yavuz da "Özellikle mühendislik eğitiminde laboratuvarın yeri ve önemi tartışılmaz. Bu bağlamda, Teknoloji Fakültesi ve Teknik Bilimler MYO'nun ortak kullanımını ön gören makine ve otomotiv laboratuvarı, endüstriye hem teorik, hem de uygulama becerisi yüksek olan mühendisler yetiştirmek ve örgütsel bağları gelişmiş, kurumsal kültürü ve kimliği güçlü saygın bir fakülte olma yolunda önemli bir adım atılmış oldu" diye konuştu.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay'ın da temel atma törenine katıldığı laboratuvarın bin 80 metrekare kapalı alana sahip olacağı ve yaklaşık 6 ayda bitirilmesinin planlandığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber