İcra müdür yaz kararnamesi gecikti

Türkiye çapında hatırı sayılır miktarda çalışan icra müdür ve müdür yardımcıları bulunmaktadır. İcra müdür ve müdür yardımcılarının atama, tayin ve özlük durumlarına ilişkin hususlar Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından ikame edilmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Temmuz 2013 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İcra müdür yaz kararnamesi gecikti

Her yıl, İcra müdür ve müdür yardımcılarından ülkenin muhtelif yerlerine atamaları yapılmaktadır;ancak bu yıl İcra Müdür ve Müdür yardımcılarının atamalarına ilişkin kararnameleri halen yayımlanmamıştır.

3 Temmuz 2012 tarihinde Memurlar.Net'te yayımlanan “İcra müdür ve müdür yardımcılarının yaz kararnamesi gecikti” başlıklı haberde İcra müdür ve müdür yardımcılarının atamalarının halen yapılmadığı, atamalarının yapılmamasının ise ne gibi olumsuz durumlara neden olacağı açıklanmaya çalışılmıştır.

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Mart ayında İcra müdür ve müdür yardımcılarının atamalarına ilişkin duyuru yayımlamış ve bu duyuruda atamalara ilişkin bilgilere yer verilmiştir.

Geçen yıl ve bu yıl İcra müdür ve müdür yardımcılarının kararnamelerinin gecikmiş olması akıllara bakanlıkta amcası, dayısı, halası, eniştesi olanların nerelere atanacağı konusunun netleşmediği hususunu akla getirmektedir.

İçerisinde bulunduğumuz takvim yılı 2013 olmuş, Çin'li taykonotlar uzaydan ülkesinin öğrencilerine ders anlatabilme düzeyine gelmiş (http://video.memurlar.net/video/17363/);ama Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü halen icra müdür ve müdür yardımcılarının kararnamelerini açıklamamıştır.

Önümüzdeki günlerde ramazan ayı gelecek ve bir çok insan sıcak yaz günlerinde eşya taşıma ile uğraşmak zorunda bırakılacaktır. Temennimiz kararnamenin biran önce açıklanması ve ramazan ayından önce insanların mağduriyetlerinin asgari düzeye indirilmesinden yanadır.

Bir çok icra müdür ve müdür yardımcıları Personel Genel Müdürlüğünün kararnameyi biran önce nihayete erdirmesini beklemektedirler. Zira kararnamenin biran önce sonuçlanmayacak kadar daha zamanı var ise, ne zaman sonuçlanacağı konusunda Personel Genel Müdürlüğünün yapacağı açıklama merakla beklenmektedir.

Konunun önemi ilgililer tarafından dikkate alınıp gerekli duyuruların yapılması dileğiyle.

Memurlar.Net Forum
Adalet Bakanlığı Personeli Kategorisi Editörü

' ÇOTANAK '

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber