Samsun'da sivrisinekle mücadeleye 2 milyon lira

SAMSUN Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, sivrisinekle mücadelede ilaçlama çalışmaları için yılda 2 milyon lira harcadıklarını belirterek "Her yıl bir okul parasını sivrisinekler için harcıyoruz" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Temmuz 2013 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Samsun'da sivrisinekle mücadeleye 2 milyon lira

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte sivrisinekle mücadeleye hız verildiğini belirtti. Sivrisinekle mücadele için çok ciddi maddi kaynak harcandığını dile getiren Arlı, vatandaşlarında kendi üzerlerine düşen özeni göstermesini istedi. Büyükşehir belediyesi olarak her yıl bir ilköğretim okulu yapılması için harcanabilecek parayı sivrisinekle mücadele için harcadıklarını ifade eden Arlı, "Bu parayı sivrisineklere yediriyoruz. Bunun nedeni yine insanlarımızın doğayı hor kullanmasından kaynaklanıyor. Kırsal kesimlerde kenar mahallelerde hayvan besleniyor. Geçimini insanlar bundan sağlıyor, saygı duyuyorum. Ancak atıklarını sokağa atıyorlar. Buradan ciddi anlamda bir sivrisinek ile diğer zararlı böcekler ürüyor. Yine dere yataklarına çöp atılıyor. Evimizde kullandığımız evsel atıkları düzenli poşetlemeden sokak köşelerine atıyoruz. Bunlardan dolayı her sene bir okul parasını sivri sineklere yem olarak veriyoruz. Biz sivrisinekle mücadele için senede 2 milyon lira para harcıyoruz. Bu para Samsun halkının cebinden çıkan para. 10 yılda 10 tane okul demektir. 10 yılda 10 tane okul parasını sivrisineklere yediriyoruz. Bu çok önemli bir rakam" dedi.

Arlı, bahçe yapan vatandaşların bahçelerindeki otları mutlaka biçtirmesi gerektiğini dile getirerek, "Biz ne kadar ilaçlarsak ilaçlayalım, ilaç bitkinin üst bölümünde kalıyor atık bataklık dipte. Ona ulaşamıyoruz. Su birikintileriyle ilgili bize başvursunlar biz düzenlemeler yaparız. Altınkum civarında çok sayıda fosseptik çukuru var. Kanalizasyon şebekesi yaptık. Fosseptiği olanlar kanalizasyon sistemine lütfen bağlasınlar. Bir sivrisinek bir yılda 15 bin yavru yapabiliyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber