MEB il içi nakil duyurusu, yönetmeliğe aykırı

MEB’de Hukuk Öldü Allah Rahmet Eylesin

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Temmuz 2013 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB il içi nakil duyurusu, yönetmeliğe aykırı

MEB Öğretmenlerin il İçi Yer Değiştirme Duyurusunu yayımlamıştır.

Duyuruya bakıldığında birkaç gün önce yayımlanan taslaktan farklı çok şeyin olmadığı görülecektir. Öğretmenlerin tatil yerlerinden de başvuru yapabilmelerine olanak verilmesi ile zorunlu hizmete tabi öğretmenlerle ilgili yapılan değişiklikler dışında bir düzeltme yoktur.

MEB'de hukuk öldü Allah Rahmet eylesin diye başladık çünkü;

Yönetmelikte değişiklik yapmadan yayımlanan bu duyuru hukuk tanımazlığın göstergesidir. Bir önceki bakan döneminde rastladığımız bakan emri ile idare etme, yönetmelikleri yani hukuk normlarını hiçe sayma devam etmektedir.

Bu duyuru yayımlanmadan önce ya yönetmelik değiştirilmeliydi yada yönetmeliğe uygun hareket edilmeliydi.

Yada son bir çözüm olarak, yürürlükteki yönetmelik tümden kaldırıp ben kafama göre takılacağım denilmeliydi…

Nedir yönetmeliğe aykırı olan diye soracak olan olursa birkaç örnek verelim:

1- Duyurunun 9.maddesi: “9- İl içinde isteğe bağlı yer değiştiren öğretmenler, aynı dönemde iller arasında isteğe bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunamaz.”

Bu kural nerede yazıyor ya da neden konuldu duyuruya?

Bunun anlamı şudur?

Siz Van'ın bir köyünde çalışıyorsunuz yıllardır merkeze gelemediniz bu durumda iki alternatifiniz vardı. İl içi atamayla merkeze gelmek aynı zamanda iller arası yer değiştirmede il değiştirme şansına sahip olmak.

Bu kural yıllardır var ve bakanlık bu kez anlamsız bir şekilde; İl içinde yer değiştirirsen il dışına gidemezsinden öteye giderek isteyemezsin diyor. Bunun mantığı nedir ben çözemedim. Bir öğretmen yüksek puana sahipse ve iyi bir okula il içinde yer değiştirmişse o okul zaten boş kalmaz. Sıra çalıştırırsınız, özür grubundan atama yaparsınız, norm fazlası ataması yaparsınız bunlarla da dolmadıysa ilk atamayla doldurursunuz… Bu kadar basit çözümler var.

Bakanlık diyor ki ya il içini tercih et yada il dışını. İl dışını tercih ettiysen gidemediysen yerinde çakıl kal. Mevzuat ne diyor: İl içi yer değiştirme yapabilmek için bulunduğun okulda 3 yılını dolduracaksın, il dışı için ise bulunduğun ilde 3 yılını dolduracaksın. İl içinde yer değiştirmen demek il içi hizmetin devam ediyor demektir. O zaman il dışına neden gidilemiyor ki?

Sıra çalıştırmak deyince akla geldi. İkinci maddeyi de ona ayıralım.

2- Bu duyuruda neden sıra çalıştırılması yok. Oysa ki yönetmelikte kapı gibi duruyor. Ayrıca yargı kararları da var. Sıra çalıştırmıyorsunuz bari yer değiştirme nedeniyle boşalan kurumlara yeniden sistem çalıştırıp atama yapın da insanları mağdur etmeyin. Sıradan atama yapılamayan okula öğretmen puanıyla gidemezken ilk atamayla doldurmaya kalkmayın.

3- Anadolu Liselerine her öğretmen gidebilir demişsiniz duyuruda bunu tüm okullar dönüştüğünden anlayışla karşılarız fakat ortada bunca yargı kararı varken yönetmelik düzenlemesi yapmadan ben yargı kararlarını tanımıyorum, umurumda bile değil tavrında olmanız doğru değil.

Daha nice nice örnekler verebiliriz hukuka uymayan…

Maalesef hukuk öldü Allah rahmet eylesin… Cenaze namazının tarih ve vaktini de size bırakıyoruz… Duyuruda illere bir talimat verip bari boş yerleri duyurun da insanlar en azından onları bilsinler deseydiniz de cenaze namazına biraz olsun hayır duasıyla gelselerdi...

Saygılarımla…

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber